Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οι τουρίστες ξανάρχονται να δουν τα χάλια μας;

Οι τουρίστες ξανάρχονται να δουν τα χάλια μας;

Του Νίκου Λάττα

Αγαπητοί συνδημότες, σε λίγους μήνες η νέα τουριστική περίοδος θα αρχίσει και πάλι στην περιοχή μας , ανοίγοντας πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών. Στις επιχειρήσεις αυτές εργάζεται αρκετός έως πολύς κόσμος της περιοχής μας , ενώ είναι πλέον σε όλους μας γνωστό πόσο ο τουριστικός κλάδος συνεισφέρει στην τοπική οικονομία .

Δυστυχώς όμως οι αιρετοί αυτού του τόπου και συγκεκριμένα ο επί τέσσερα χρόνια δήμαρχος της Δυτικής Αχαΐας με όλο του το επιτελείο , καθώς και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον επί σειράς ετών Περιφερειάρχη μας , δεν ασπάζονται από ότι φαίνεται την ίδια άποψη .

Θέλοντας να τεκμηριώσω τα ανωτέρω, σας αναφέρω με θλίψη ότι από το 1997 που δραστηριοποιούμε επιχειρηματικά στην περιοχή , αλλά και ως μόνιμος κάτοικος από τότε ήτοι 22 ολόκληρα χρόνια , τίποτα μα τίποτα δεν έχει συντηρηθεί ! Δεν συζητάμε για νέα έργα υποδομής ή ανάπτυξης , σας μιλάω για απλή συντήρηση .

Στην ευρύτερη περιοχή της Καλογριάς και της δυτικής Αχαΐας παραθερίζουν κάθε χρόνο η πλειοψηφία των τουριστών που επισκέπτονται κάθε θερινή περίοδο τον Νομό μας . Αυτό δεν δέχεται καμία αμφισβήτηση εάν λάβουμε υπ όψιν τον αριθμό των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων που βρίσκονται στην περιοχή .

Η ερώτηση λοιπόν είναι απλή . Θα ξαναέρθουν οι τουρίστες στους οποίους ελπίζουμε οικονομικά - ως ξένος εισερχόμενος πλούτος - να δουν τα χάλια μας ;

Να κυκλοφορήσουν στην Π.Ε.Ο Κ. ΑΧΑΙΑΣ - ΑΡΑΞΟΥ , που περιμένουμε 30 χρόνια να πέσει λίγη άσφαλτος ;

Να περάσουν από το ετοιμόρροπο γεφυράκι της Καλογριάς;

Να κινδυνέψουν περνώντας μέσα από τον εντελώς ακατάλληλο δρόμο Μετοχίου -Καλογριάς ο οποίος είναι γεμάτος γούβες ενώ στερείται διαγράμμισης ;

Να θαυμάσουν τις τεράστιες γούβες μπροστά από τα ξενοδοχεία της Καλογριάς ;

Τα τελευταία 30 χρόνια χωρίς ίχνος υπερβολής η Δυτική Αχαΐα από πλευράς τουριστικών υποδομών έχει αφεθεί εντελώς στο έλεος και στην μοίρα της . Μόνο ότι η φύση και ό ίδιος ο Θεός έκαναν από μόνοι τους . Είναι κρίμα λοιπόν μία απείρου κάλους περιοχή όπως είναι η ευρύτερη αυτή περιοχή να έχει τέτοια τύχη .

*ΝΙΚΟΣ Π. ΛΑΤΤΑΣ ιδιοκτήτης Verde al mare hotel.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις