Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μαζική η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση

Πάτρα: Μαζική η συγκέντρωση των εκπαιδευ...

Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση της τελευταίας δεκαετίας, λένε οι δάσκαλοι & νηπιαγωγοί

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας χαιρετίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τη μαζική συγκέντρωση μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14/1/2019 στις 10:00 π.μ. στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (Ακτή Δυμαίων 25Α), στην Πάτρα, μαζί με μέλη της ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, «η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ήταν η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας. Πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Περιφερειακής Διοίκησης και ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Πάτρας μέχρι την Πλατεία Γεωργίου.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται με αποφασιστικότητα απέναντι στο Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση, που με την πολιτική τους διαλύουν την παιδεία. Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεσή μας στην απαξίωση της προϋπηρεσίας και του βασικού πτυχίου των εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε τον άμεσο διορισμό των εκπαιδευτικών, που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση για να μη χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες και δημιουργείται άνιση μεταχείριση στους μαθητές. Δεν εφησυχάζουμε με τις εξαγγελίες για διορισμούς που θα γίνουν την επόμενη τριετία, γιατί το Υπουργείο Παιδείας ενδιαφέρεται μόνο για τη δημιουργία προσδοκίας και ελπίδας σε χιλιάδες πτυχιούχους εκπαιδευτικούς.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ακυρώσουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης. Αγωνιζόμαστε για το διορισμό όλων των συναδέλφων αναπληρωτών. Αγωνιζόμαστε για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο».

Πρόεδρος  του Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας είναι ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις