Πριν φθάσουμε στην κατάντια του Μπέου στο Βόλο!

Απόψεις
&Σχόλια

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

10/01/2019 20:04

Μοιραστείτε το άρθρο:


Πριν φθάσουμε στην κατάντια του Μπέου στο Βόλο! Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
 

Αν και γνωστό από το τέλος του 2017, το ζήτημα αυτό, εντούτοις παρέμενε εντός των πυλών, καθότι αφορά θέμα ευαίσθητο και πάντως όχι της παρανομίας. Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι  ανήκει σε όλους. Όμως, υπάρχει ένα όμως. Κι αυτό κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και μάλλον θα πρέπει η δημοτικά αρχή Πατρέων να το δει εξ αρχής.

Εάν συνέβαινε στην αντίπαλη παράταξη της Δεξιάς, ευλόγως θα στηλιτευόταν ως οικογενειοκρατία. Τώρα που συμβαίνει στην παράταξη της δημοτικής πλειοψηφίας, αφ' ης στιγμής έγινε γνωστό ευρέως, ότι το όνομα του γένους είναι ταυτισμένο με του Δημάρχου, δεν έχει δικαίωμα ο Δήμαρχος Πατρέων να σιωπά.

Η δεοντολογία επιβάλλει, μέλη της οικογενείας μας να μην κατέχουν θέση στα πολιτικά-διοικητικά όργανα του φορέα του οποίου ασκούμε διοίκηση, ακόμη και εάν είναι αιρετά!

Η απόπειρα να επιβληθεί οικογενειοκρατία στον Δήμο Αμαρουσίου, του οποίου κληρονομικώ δικαίω, οικείο πρόσωπο του δημάρχου, προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την έως τώρα ασκούμενη διοίκηση, απέτυχε παταγωδώς, όταν συνάντησε την ομόθυμη καταδίκη. Τόσο, που ολόκληρη η αυτοδιοικητική πολιτική της ΝΔ έφθασε στα όρια του κλαυσίγελου!

Και ευθαρσώς ανακοινώθηκε επισήμως, πως το οικείο πρόσωπο που αποπειράθηκε την εκμετάλλευση της οικογενειακής σκέπης, παραιτείται  του δικαιώματός του, παρ' όλο που ο νομοθέτης το επικροτεί.

Να περιμένουμε την ίδια ευαισθησία και εκ μέρους του δημάρχου Πατρέων;

Πάντως εάν κρίνουμε από την ανταπόκριση που έχει δείξει επί ζητημάτων λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά.

Η καταγγελία του επικεφαλής Ν. Τζανάκου της δημοτικής παράταξης "Πάτρα η δική μας πόλη" και το κάλεσμα του δημάρχου Πατρέων να απαντήσει εάν:

«Προσυπογράφει χαρακτηρισμούς όπως "δημοσιογραφικό ρετάλι", "καλικάντζαρους που κάνουν παρέα με τα σκουλήκια" και άλλες αθλιότητες που εκφράζει συστηματικά τα τελευταία χρόνια σύμβουλός του, ο οποίος δεν διστάζει να μιλά συχνά με το ίδιο ύφος και για δημοτικούς συμβούλους ή πολιτικούς αντιπάλους του Δημάρχου».

Όπως επίσης, ότι:

«...υποθάλπει αντίστοιχες συμπεριφορές, προς όποιον τολμήσει να τον κριτικάρει εντός ή και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου και όταν του ζητείται να πάρει θέση για τις επαναλαμβανόμενες απρέπειες και βωμολοχίες, να χαμογελά αδιάφορος, αρνούμενος να τις καταδικάσει. Στην ουσία με τη στάση του τις επικροτεί». Αυτά δεν μας δίνουν και πολλά περιθώρια ελπίδας.

Τούτο το τελευταίο, που τείνει να θυμίζει πρακτική Μπέου, δημάρχου Βόλου, ο οποίος οδήγησε το Δημοτικό Συμβούλιο με φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, στο να μετατραπεί σε αρένα, με την είσοδο φανατισμένων οπαδών του, που στράφηκαν κατά της αντιπολίτευσης, είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί  στην πόλη της Πάτρας, με την δημοκρατική αγωνιστική παράδοση.

Και έχουν σημασία και βάση οι καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου, αφού είναι τοις πάσι γνωστόν ότι κοινοτικοί σύμβουλοι  και άλλοι κλακαδόροι του κομματικού ιερατείου προπηλακίζουν και ασκούν μπούλινγκ σε όσους αντιτίθενται στην ασκούμενοι διοίκηση του Δημάρχου.

Κι όπως τονίζεται αυτά συμβαίνουν και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ όταν εκφράζονται διαμαρτυρίες προς την πρόεδρο, αυτή καμώνεται  πως δεν άκουσε  και δεν αντιλήφθηκε τίποτε μεμπτό!

Κι εντούτοις δημοτικοί σύμβουλοι  με εμφανή πεσιμισμό περιγράφουν το εμπεδωμένο κλίμα ως παραλλαγή ποδοσφαιροποίησης της δημοτικής λειτουργίας.

Είναι ανάγκη οι πάντες να αφυπνιστούν, πριν περιπέσουμε ως πόλη  στο επίπεδο της λούμπεν δημαρχίας του Μπέου στο Βόλο. Και πρώτοι απ' όλους, ευθύνη να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στην οποία βαθμιαίως περιέρχεται ο Δήμος Πατρέων, έχουν  οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αριστεράς και των δύο πλευρών!

 

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 10/01/2019 20:04

Τυπώθηκε: 19/03/2019 02:22

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/514002

thebest.gr © 2019


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δωρεάν καφές στην πλατεία Γεωργίου - Λουκέτο στην εστίαση της Πάτρας σήμερα - Δείτε πού άνοιξαν καφετέριες - ΒΙΝΤΕΟ Δωρεάν καφές στην πλατεία Γεωργίου - Λουκέτο στην εστίαση της Πάτρας σήμερα - Δείτε πού άνοιξαν καφετέριες - ΒΙΝΤΕΟ
"Νέκρωσε" η Πάτρα - Κλειστά καφέ και εστιατόρια - Άναψαν τα αίματα με τους απεργοσπάστες στο κέντρο – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ "Νέκρωσε" η Πάτρα - Κλειστά καφέ και εστιατόρια - Άναψαν τα αίματα με τους απεργοσπάστες στο κέντρο – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Μεγαλείο ψυχής από Πατρινή νοσοκόμα-Παρέλαβε τη σορό αλλοδαπής από τα ...αζήτητα και την κήδεψε στον τάφο της μητέρας της... Μεγαλείο ψυχής από Πατρινή νοσοκόμα-Παρέλαβε τη σορό αλλοδαπής από τα ...αζήτητα και την κήδεψε στον τάφο της μητέρας της...
Νεκρώνει η εστίαση στην Πάτρα- Κλειστά ρολά σε 1.000 καταστήματα για μία ημέρα! Τι θα γίνει με τους φούρνους που διαθέτουν καφέ Νεκρώνει η εστίαση στην Πάτρα- Κλειστά ρολά σε 1.000 καταστήματα για μία ημέρα! Τι θα γίνει με τους φούρνους που διαθέτουν καφέ
Κάναμε crash test στα γυμναστήρια της Πάτρας και παρουσιάζουμε τα 6 που ξεχωρίσαμε Κάναμε crash test στα γυμναστήρια της Πάτρας και παρουσιάζουμε τα 6 που ξεχωρίσαμε
Χωρίς... καφέ το κέντρο της Πάτρας σήμερα - Ελάχιστοι άνοιξαν παρά την απόφαση του 24ωρου λουκέτου από τους καταστηματάρχες-ΦΩΤΟ Χωρίς... καφέ το κέντρο της Πάτρας σήμερα - Ελάχιστοι άνοιξαν παρά την απόφαση του 24ωρου λουκέτου από τους καταστηματάρχες-ΦΩΤΟ
Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή στα 55 του ο Ανδρέας Αθανασιάδης- Εργαζόταν στη ΔΕΗ Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή στα 55 του ο Ανδρέας Αθανασιάδης- Εργαζόταν στη ΔΕΗ
Ένταση, φωνές, και ...γαλλικά προς τους (ελάχιστους) απεργοσπάστες στο κέντρο της Πάτρας - ΒΙΝΤΕΟ Ένταση, φωνές, και ...γαλλικά προς τους (ελάχιστους) απεργοσπάστες στο κέντρο της Πάτρας - ΒΙΝΤΕΟ
Και ξαφνικά η Σαχτούρη της Πάτρας θυμίζει ...Βερολίνο - Ένας "Κρίκος", το "7epta" και η Μαρία Κάλλας σε... μεσοτοιχία! Και ξαφνικά η Σαχτούρη της Πάτρας θυμίζει ...Βερολίνο - Ένας "Κρίκος", το "7epta" και η Μαρία Κάλλας σε... μεσοτοιχία!
Κηδείες που θα γίνουν την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 Κηδείες που θα γίνουν την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019