Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μόλις δύο άστεγοι βρήκαν καταφύγιο στο υπνωτήριο του Δήμου – Γιατί αρνούνται να φύγουν από το δρόμο

Μόλις δύο άστεγοι βρήκαν καταφύγιο στο υ...
Βγενόπουλος Φάνης

Πόσοι είναι οι άστεγοι στην Πάτρα

Μόλις δύο άτομα που μένουν στους δρόμους της Πάτρας επέλεξαν να κοιμηθούν αυτές τις ημέρες του έντονου ψύχους, στο λαϊκό υπνωτήριο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου, που λειτουργεί σε θερμαινόμενη αίθουσα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Στο χώρο αυτό, οι άστεγοι της πόλης έχουν τη δυνατότητα να κοιμηθούν, να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο και να φάνε.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr, οι άνθρωποι του Κοινωνικού Οργανισμού της Πάτρας επισκέφθηκαν ή ήρθαν σε επικοινωνία με τους άστεγους της πόλης, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να πάνε στο λαϊκό υπνωτήριο, επικαλούμενοι διάφορες αιτιολογίες ή δικαιολογίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι δήλωσαν στους κοινωνικούς λειτουργούς ότι θα φιλοξενηθούν σε φιλικά σπίτια, άλλοι ότι θα κοιμηθούν σε αυτοκίνητα και κάποιοι πως απλά δεν επιθυμούν από το σημείο που είναι.

Το φαινόμενο αυτό, βέβαια, δεν προκαλεί εντύπωση σε όσους ασχολούνται με το θέμα, καθώς αποτελεί σύνηθες, παντού, οι άστεγοι να αρνούνται να φύγουν από τις «καβάτζες» τους, δηλαδή από τα μέρη που έχουν βρει να κοιμούνται, φοβούμενοι πως όσο θα λείπουν, κάποιος άλλος άστεγος θα τους πάρει τη θέση.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κοινωνικού Οργανισμού της Πάτρας, στην πόλη υπάρχουν 10-14 άτομα που χαρακτηρίζονται ως άστεγοι. Πρόκειται για άτομα που διαμένουν σε εγκαταλελειμμένα χωρίς ρεύμα σπίτια ή άνθρωποι που μένουν στο δρόμο.

Πάντως, ο Δήμος μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού παρέχει, προσωρινή φιλοξενία σε 10-15 άτομα και οικογένειες, σε ενοικιαζόμενο χώρο στην Πάτρα (τα άτομα αυτά εναλλάσσονται εφ’ όσον βρουν κάπου αλλού διαμονή ή θα αυξηθεί η διαθεσιμότητα σε κλίνες, αν υπάρξει αντίστοιχη ανάγκη.

Επίσης, από τα άτομα που βρίσκονται στις πλατείες, οι περισσότεροι είναι γνωστοί στον Κοινωνικό Οργανισμό και έχουν γίνει προσπάθειες στο παρελθόν να βοηθηθούν αλλά δεν συνεργάστηκαν και κατέληξαν πάλι στον δρόμο, ενώ κάποια άλλα άτομα είναι περιστατικά που δεν μπορούν να φιλοξενηθούν σε μη προστατευμένο χώρο (χρήστες ουσιών και αλκοολικοί, ψυχιατρικά κλπ).

Το υπνωτήριο που λειτουργεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο είναι ανοικτό από τις 22:00 έως και τις 8:00 π.μ. και θα φιλοξενεί αστέγους τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα ή όταν ο υδράργυρος δείξει τουλάχιστον 8 βαθμούς Κελσίου.

Η προσέλευση των ατόμων που ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν κατά το διάστημα της νύχτας θα γίνεται στα γραφεία του τμήματος καθαριότητας - Μιαούλη 100 (αίθουσα διανομής συσσιτίου) κατά τις ώρες 21:00 - 22:00 και η μεταφορά τους θα γίνεται με όχημα του Δήμου Πατρέων στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Όσοι διαβάζετε το θέμα και δείτε κάποιον άστεγο στο δρόμο της Πάτρας, παρακαλείστε να τον ενημερώσετε για το υπνωτήριο ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα του Κοινωνικού Οργανισμού: 2614409977 - 2614409977 – 2610390968 -  6984617545 - 6984617546

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις