Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Είκοσι οκτώ Πατρινοί υπογράφουν κείμενο θέσεων ενόψει Δημοτικών Εκλογών- ΟΛΑ τα ονόματα

Είκοσι οκτώ Πατρινοί υπογράφουν κείμενο ...

«Δήμος στα χέρια του λαού ή Δήμος στα χέρια του Μαύρου Μετώπου;»

Κείμενο θέσεων ενόψει των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου υπογράφουν 28 Πατρινοί, μέλη σωματείων, κινήσεων και συλλόγων της πόλης που προέρχονται από τον χώρο της ανένταχτης Αριστεράς. Στο κείμενο τους θέτουν μεταξύ άλλων το δίλλημα των δημοτικών εκλογών στην Πάτρα που σύμφωνα με τους ίδιους είναι το εξής: «Δήμος στα χέρια του λαού ή Δήμος στα χέρια του Μαύρου Μετώπου;»

Αναλυτικά αναφέρουν τα παρακάτω:

Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές θα αποτελέσουν πολιτική αναμέτρηση με πολλαπλά μηνύματα. Ειδικά στο Δήμο της Πάτρας, θα έχουν διλημματικό χαρακτήρα, δεδομένης της διαφορετικής πορείας που ακολούθησε στην πράξη η Δημοτική Αρχή την τελευταία τετραετία. Πράγμα που αντιλαμβάνονται όλοι οι υπερασπιστές της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης, οι οπαδοί της «αγοράς» και της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας». Γι’ αυτό συνασπίζονται, φτιάχνουν ένα ετερόκλητο μέτωπο που μόνο στόχο έχει τη διόρθωση της ανορθογραφίας.

Με βάση το νέο εκλογικό νόμο, είναι πιθανό ένα εκλογικό αποτέλεσμα που δε θα επιτρέπει τη συνέχιση μιας δημοτικής πολιτικής προς όφελος των πληττόμενων λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας. Μια σύνθεση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν θα επιτρέπει την προώθηση των καίριων δημοτικών ζητημάτων (θαλάσσιο μέτωπο, διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, κοινωνική πολιτική κλπ) με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες. Είναι σαφές ότι το πλήρως συνένοχο και ενσωματωμένο πολιτικό προσωπικό της Αυτοδιοίκησης θα ενωθεί, ειδικά στον δεύτερο γύρο των εκλογών, προκειμένου να επαναφέρει την νεοφιλελεύθερη «τάξη» στον Δήμο. Να μην επιτρέψουμε κάτι τέτοιο να συμβεί!

Θεωρούμε αναγκαία την άμεση πρωτοβουλία για τη δημιουργία Μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα υπερασπιστούν και θα παλέψουν να μείνει ο Δήμος στα χέρια των αδύναμων και πληττόμενων. Για ένα Δήμο πραγματικό λαϊκό μετερίζι.

Στόχοι και πρόγραμμα δεν μπορεί παρά να είναι:

 

·         Δήμος στα χέρια των πολιτών – όχι γρανάζι των μνημονίων. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι  κόμματα με όμοια πολιτική  και το μπλοκ που στήνουν στην Πάτρα πρέπει να ηττηθεί. Για τη σύγκρουση με το σύνολο των μνημονιακών ρυθμίσεων στην Αυτοδιοίκηση, που συνεχίζουν να υπάρχουν και μετά την «έξοδο από τα μνημόνια». Αποκαλύπτοντας τον ρόλο της ΕΕ, της οποίας οι κατευθύνσεις οδηγούν στον ευτελισμό της δημοκρατίας, στην αγνόηση των λαϊκών εντολών, στην επιβολή δικτατορίας των αγορών και των δανειστών στην Αυτοδιοίκηση.

·         Όχι σε Δήμους-πρωτοκολλητές αποφάσεων. Για την άρνηση της μνημονιακής νομιμότητας, της λογικής των περιορισμένων ευθυνών και αρμοδιοτήτων. Με στόχο την ανάπτυξη κινήματος διεκδίκησης κόντρα στον βάλτο της διαχείρισης. Σε κόντρα με την ανακύκλωση της ήττας και της απογοήτευσης που σκορπά περισσότερη απογοήτευση, προσανατολισμός ανάταξης του αγωνιστικού λαϊκού φρονήματος, με συγκεκριμένα μέτρα και διεκδικήσεις που θα οδηγήσουν στην ανατροπή του μνημονιακού γύψου.

·         Κλεισθένης και Καλλικράτης έχουν νεοφιλελεύθερο – αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα. Για την αντιπαράθεση με τις πολιτικές λιτότητας απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις πολιτικές λιτότητας της ίδιας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη λογική των ανταποδοτικών υπηρεσιών. Με κατεύθυνση την προετοιμασία των ρήξεων και των συγκρούσεων που δεν είναι εύκολες, ούτε χωρίς κόστος. Για την αλλαγή του συσχετισμού στην Κεντρική Ένωση Δήμων.

Η λήψη της παραπάνω πρωτοβουλίας αποτελεί ιστορική ευθύνη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος πρέπει να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη και τον μπροστάρη μιας τέτοιας προσπάθειας, λόγω κύρους και αναγνωρισιμότητας. Χρειάζεται η πλατύτερη και χωρίς αποκλεισμούς απεύθυνση στις «ευρύτερες κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις στην Πάτρα που εμφορούνται από το ιδανικό να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών της Πάτρας, που διεκδικούν φιλολαϊκά μέτρα, που μας πηγαίνουν μπροστά».

Πολιτικές οργανώσεις, δημοτικές παρατάξεις, εργατικά σωματεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, ομάδες νεολαίας. Μια συμμαχία όχι μόνο εκλογική αλλά αγωνιστική, που θα δίνει μάχες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα συσπειρώνει και θα κινητοποιεί τις λαϊκές δυνάμεις και τη νεολαία. Που ακόμα κι αν δεν κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία εκλογικά, θα έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει ό,τι πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο.Μια τέτοια προσπάθεια απέχει πολύ από μεμονωμένες συμβολικές συμμετοχές προσώπων στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Δεν αντιστοιχεί στην κρισιμότητα της μάχης και στην ευθύνη των καιρών η λογική της χρήσιμης ψήφου στον πιο ισχυρό. Δεν αντιστοιχεί στο αξιακό φορτίο και στην ηθική της αριστεράς. Κυρίως όμως δεν εξασφαλίζει όρους νίκης. Η συγκρότηση της Μετώπου των λαϊκών δυνάμεων αποτελεί τον μόνο δρόμο για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων!

 

Αγγελακόπουλος Ιωσήφ, ελεύθερος επαγγελματίας

 

Αναστασόπουλος Δημήτρης, πανεπιστημιακός

 

Γιακουμής Τάσος, γιατρός

 

Γιαμαρέλου Αδαμαντία, γιατρός

 

Γραμματικόπουλος Γεράσιμος, γιατρός

 

Διαμαντόπουλος Γεράσιμος, άνεργος

 

Δραγώτης Θύμιος,  υποψήφιος διδάκτορας Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων

 

Ελεζόγλου Γιώργος, αρχιτέκτονας

 

Ευθυμιάδη Αντωνία, φοιτήτρια τμήματος Φυσικής

 

Ζιαζιάς Δημήτρης, πρόεδρος Ε.Ι.Ν.Α

 

Κανελλάκης Παναγιώτης ,γιατρός

 

Κολοκυθάς Κωνσταντίνος, άνεργος

 

Κυπραίος - Σκρέκας Βασίλης, υποψήφιος διδάκτορας τμήματος Βιολογίας

 

Κυπραίος Μανόλης, μέλος ΔΣ Δασκάλων Νηπιαγωγών Πάτρας

 

Κυρίτση Θεώνη, άνεργη

 

Κωστόπουλος Νίκος, μηχανικός Η/Υ

 

Μασσαχός Κώστας, οικονομολόγος

 

Παλαιολόγος Άκης, ιστορικός

 

Παπαϊωάννου Χριστίνα, βιολόγος

 

Παπαποστόλου Αποστόλης, γιατρός

 

Σιάχος Χρήστος, μέλος ΔΣ Ε.Λ.Μ.Ε Αχαϊας

 

Σουβαλιώτης Γιώργος, ιδιωτικός υπάλληλος

 

Στραβολαίμου Δήμητρα, φοιτήτρια τμήματος Φιλολογίας

 

Ταρνάρη Ελένη, φαρμακοποιός

 

Τσάτης Χρήστος, Χημικός Μηχανικός

 

Τσερόλας Παναγιώτης, συγγραφέας

 

Τσόχατζης Στέλιος, μέλος ΔΣ Ε.Ι.Ν.Α και Ι.Σ.Π

 

Χωραΐτη - Σιδέρη Ελεάννα, φοιτήτρια τμήματος Φυσικής

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις