Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Είναι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων αυτοί που αλλάζουν τη λάμπα; Τι συμβαίνει με αυτή τη φωτογραφία;

Είναι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων αυτο...
Βγενόπουλος Φάνης

Kάνει το γύρο του διαδικτύου

Τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου μια φωτογραφία που απεικονίζει ένα άτομο ο οποίος αλλάζει λαμπτήρα σε κολώνα, με έναν τρόπο που αν μη τι άλλο εντυπωσιάζει. Ο εργαζόμενος έχει χρησιμοποιήσει την καρότσα ενός ανατρεπόμενου φορτηγού, στην οποία έχει προσαρμόσει μια σκάλα.

Η καρότσα έχει λάβει την κατάλληλη κλίση, ώστε μέσω της σκάλας ο άνθρωπος να φτάσει στη λάμπα και να αλλάξει τον λαμπτήρα.

Φυσικά, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο ασφαλείας…

Και βέβαια, υπάρχει κάποιος που παρακολουθεί τη… σκηνή, όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα.

Η φωτογραφία αυτή, σύμφωνα με τις κοινοποιήσεις που έχουν γίνει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει τραβηχτεί στην παραλιακή του Ρίου και οι δύο εικονιζόμενοι είναι δημοτικοί υπάλληλοι.

Το thebest.gr απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Πατρέων Ανδρέα Αντωνόπουλο, ο οποίος μετά από ενημέρωση που είχε με την αρμόδια δημοτική Υπηρεσία, δήλωσε πως η φωτογραφία δεν εικονίζει εργαζόμενους του Δήμου. Όπως είπε ο κ. Αντωνόπουλος, στη φωτογραφία αφενός δεν προκύπτει πως το φορτηγό είναι του Δήμου, καθώς δεν παρουσιάζονται οι πινακίδες, αφετέρου πως η φωτογραφία, με μια πιο παρατηρητική ματιά, δεν έχει τραβηχτεί στην παραλιακή του Ρίου.

Επιπροσθέτως, ο εκπρόσωπος της δημοτικής Αρχής ανέφερε πως η διαδικασία αλλαγής λαμπτήρων γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου Πατρέων, με συγκεκριμένες διαδικασίες που διασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζομένων και με τη χρήση καλαθοφόρων οχημάτων.

Ψάχνοντας σε μηχανές αναζήτησης τη συγκεκριμένη φωτογραφία, προκύπτει ότι σαφώς δεν είναι από την Πάτρα και πως έχει κάνει την εμφάνισή της στο διαδίκτυο, τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2016.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη φωτογραφία εμφανίζεται με λογότυπο σάιτ της Κέρκυρας και έχει αναπαραχθεί από διάφορα σάιτ από την Ελλάδα, ωστόσο τα θέματα που συνόδευαν τη φωτογραφία έχουν «κατέβει» από τους διαδικτυακούς τόπους. Η φωτογραφία βρέθηκε και σε φωτογραφικό σάιτ του εξωτερικού.

Κατά συνέπεια, προκύπτει ότι η φωτογραφία δεν έχει τραβηχτεί στην Πάτρα και πως οι δύο εικονιζόμενοι δεν είναι εργαζόμενοι του Δήμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις