Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιτωλοακαρνανία: Καταστροφικό το πέρασμα της Πηνελόπης- Πλημμύρισε χείμαρρος, ξαναπνίγηκε το Ζευγαράκι, αποκομμένα χωριά

Αιτωλοακαρνανία: Καταστροφικό το πέρασμα...

Ξαναπνίγηκε το Ζευγαράκι

Απίστευτες είναι οι καταστροφές που σημειώθηκαν στην περιοχή Μαγούλες Αιτωλικού, στο Χαλίκι, στη θέση «Πούντες» και σε άλλα κοντινά σημεία, μέσα σε λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης. Οι κάτοικοι και οι αγρότες είναι απελπισμένοι για τις μεγάλες ζημιές που έγιναν στα σπίτια, τις αποθήκες και τα χωράφια τους και συνάμα εξαγριωμένοι, αφού και πέρυσι είχαν συμβεί τα ίδια και, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων, δεν έγιναν τα έργα που ήταν απαραίτητα για να γλυτώσουν οι περιουσίες των ανθρώπων.

Στις Μαγούλες τα νερά που ήρθαν από το βουνό έφεραν μαζί τους πέτρες, ξύλα, κλαδιά και αδρανή υλικά, που κατέληξαν μέσα στα χωράφια και τις αποθήκες.

Ο κεντρικός δρόμος του οικισμού, αποκλείστηκε και οι κάτοικοι προσπάθησαν με δικά τους μέσα να καθαρίσουν για να αποκατασταθεί, έστω και υποτυπωδώς, η πρόσβαση.

Ολόκληρα στρέμματα δενδροκαλλιεργειών μετατράπηκαν σε λίμνη στη θέση «Πούντες». Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, στον αύλακα αυτόν συγκεντρώνονται τα όμβρια από Χρυσοβέργι, Χαλίκι και την γύρω περιοχή.

Όμως η συγκεκριμένη δίοδος δεν μπορεί  να απορροφήσει όλο αυτό τον όγκο νερού  και έτσι καταλήγει μέσα στα χωράφια. Από την περιοχή περνούν και οι γραμμές του τρένου, οι οποίες, σε πολλά σημεία έχουν μείνει στον αέρα, αφού το έδαφος έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Τις καταστροφές είδε  από κοντά ο αντιπεριφερειάρχης Έργων, Γιάννης Λύτρας, ο αντιδήμαρχος Αιτωλικού, Ανδρέας Κότσαλος και ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Λύρος. Όταν έφθασαν εκεί οι αιρετοί οι κάτοικοι εξαγριώθηκαν ακόμη περισσότερο και αντέδρασαν έντονα, αφού θεωρούν ότι εμπαίζονται από όλους και έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Ο κόμπος πλέον έχει φθάσει στο χτένι και απειλούν με μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου, μήπως καταφέρουν να βρουν το δίκιο τους.

-Στο μεταξύ με δυσκολία κινούνται οι οδηγοί στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, στο ύψος της περιοχής Χαλίκι εξαιτίας της υπερχείλισης χειμάρρου τα νερά του οποίοι χύνονται πάνω στο οδόστρωμα της Εθνικής οδού.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

-Νωρίτερα ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες στο Ζευγαράκι του δήμου Αγρινίου η κατάσταση φαίνεται να επαναλαμβάνεται με τις πρώτες βροχοπτώσεις στην περιοχή. Με το νέο κύμα κακοκαιρίας φούσκωσαν τα ρέματα και πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι.

Παρά τα προβλήματα οι αρμόδιοι είναι άφαντοι λένε οι κάτοικοι ενώ το τραγικότερο είναι ότι δεν έγιναν οι αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να θωρακιστεί η περιοχή.

«Πλημμυρίσαμε ξανά, δεν μπορούμε να μπούμε στα σπίτια μας, οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης κρύβονται αφού δεν φρόντισαν να καθαρίσουν τα ρέματα, να φτιάξουν δρόμους και τα απαραίτητα έργα εδώ και ένα χρόνο. Πνιγόμαστε και δεν ιδρώνει το αυτί τους, δεν σηκώνουν ούτε καν τα τηλέφωνα. Θα μας θυμηθούν μόνο στις εκλογές” δήλωσαν οι κάτοικοι οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι από την κατάσταση που βιώνουν και φοβούνται ακόμη και τις ζωές τους.

 

Πηγή: agriniosite.gr, aixmi-news.gr, agriniotimes.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις