Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στα εγκαίνια του νέου Πατριαρχικού ναού στο Βουκουρέστι - Παρέστη ο Πατρών Χρυσόστομος -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στα εγκαίνια του...

Τα θυρανοίξεια και τη Θεία λειτουργία παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη μετέδωσε & ο Λύχνος

Παρουσία του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου έγιναν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 το πρωί στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι τα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Λαού, που όταν ολοκληρωθεί θα είναι ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός στον κόσμο.

Η κατασκευή του ναού – που είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Χριστού και τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα - ξεκίνησε το 2010 και το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται στα 110 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Η Καθημερινή.

Στα εγκαίνια, εντός του Ιερού Ναού βρέθηκαν για πρώτη φορά 2000 πιστοί, ενώ αρκετές χιλιάδες παρακολουθούσαν από γιγαντοοθόνες το όλο τελετουργικό και τη Θεία λειτουργία στο προαύλιο.

Ο Ναός με χωρητικότητα κοντά στα 30.000 άτομα, έχει τη μεγαλύτερη καμπάνα εκκλησίας στον κόσμο, η οποία ξεπερνά τον καμπάνα του Αγίου Πέτρου στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.

Στα θυρανοίξια του ιερού ναού εκτός του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίος, ήταν ο Πατριάρχης Βουκουρεστίου και πάσης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ  καθώς και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ταξίδεψε στο Βουκουρέστι από την περασμένη Παρασκευή μεταφέροντας μάλιστα με την ευκαιρία των εγκαινίων του μεγαλοπρεπούς αυτού ναού το δάχτυλο του δεξιού χεριού του Αγίου Ανδρέου για ευλογία και για να το προσκυνήσουν οι Ρουμάνοι Ορθόδοξοι πιστοί.

Αξίζει να αναφέρουμε πως την Κυριακή το τηλεοπτικό κανάλι της Μητροπόλεως Πατρών, Λύχνος είχε συνδεθεί με το κανάλι της Ρουμανίας και αναμετάδωσε live την Θεία λειτουργία. Τα τηλεοπτικά πλάνα ήσαν εντυπωσιακά ενώ είδαμε στο τελετουργικό πριν την είσοδο στο ναό, να διαβάζει την Ευαγγελική περικοπή ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Στη λειτουργία του Αγίου Ανδρέα, την ερχόμενη Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, θα χοροστατήσει στο νεόδμητο ιερό ναό στο Βουκουρέστι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Ο νέος καθεδρικός ναός στο Βουκουρέστι είναι πέντε έως δέκα μέτρα υψηλότερος από τον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα στη Μόσχα, που μέχρι σήμερα - με ύψος 103 μέτρα - ήταν ο υψηλότερος καθεδρικός ναός στον κόσμο.

(Η φωτ. είναι από AP/Vadim Ghirda).

(Η φωτ. είναι από AP/Vadim Ghirda).

(Η φωτ. είναι από AP/Vadim Ghirda).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις