Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών θα επισκεφθούν οι Γεροπαναγιώτη και Θωμόπουλος στην Πάτρα

Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών θα επισκεφ...

Τη Δευτέρα 26/11/2018 το πρωί

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Θωμόπουλος, θα πραγματοποιήσουν, την Δευτέρα 26 Νοέμβρη, στις 11.30 π.μ. επίσκεψη στον «Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών» του Δήμου Πατρέων και θα έχουν συνάντηση με τις γυναίκες και τους εργαζόμενους της δομής.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση της για την 25η Νοέμβρη – Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι αγωνίζεται σταθερά για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας και την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φύλου και στηρίζει τον κοινωνικό αγώνα κατά της έμφυλης βίας και της συγκάλυψης αυτών των εγκλημάτων.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να στραφούν προς τα συνδικάτα ώστε να ενδυναμώσουν την δυνατότητα παρέμβασής τους τόσο για την προστασία των θυμάτων, όσο και για τη σύμπραξή τους στην πρόληψη των πράξεων βίας.

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει την κύρωση με το Ν. 4531/2018 και ενσωμάτωση στο εθνικό πλαίσιο της «Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης» για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

Ακόμα η ΓΣΕΕ τονίζει στην ανακοίνωση της ότι καλεί όλο το συνδικαλιστικό Κίνημα, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες να αξιοποιήσουν έγκαιρα και υπεύθυνα τις σχετικές διατάξεις της νομοθεσίας κατά των διακρίσεων (αρθ. 22 ν. 3896/2010, αρθ. 8 ν. 4443/2016) «και να φέρουμε στο φως περιπτώσεις παράνομων διακρίσεων που μας γίνονται γνωστές, ανεξάρτητα από την ιδιότητα μέλους του θύματος πράξης διάκρισης, παρενόχλησης ή σεξουαλικής παρενόχλησης, βίας στο χώρο εργασίας, εμπορίας ή αναγκαστικής εργασίας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις