Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέος φοιτητής στην Πάτρα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις - Πού να μείνεις, πού να φας, πού να πιεις ποτό, πού να ψωνίσεις

Νέος φοιτητής στην Πάτρα: Όλα όσα πρέπει...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ένας χρήσιμος οδηγός

Πρώτος μήνας φοιτητής στην Πάτρα. Κλασική φοιτητούπολη χρειάζεται χρόνο για να την ανακαλύψεις. Το thebest.gr συγκέντρωσε όλες τις χρηστικές πληροφορίες που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Από τη διαμονή, και την μετακίνηση, μέχρι τη διασκέδαση και τα φοιτητικά στέκια. Ένας μίνι οδηγός της φοιτητικής ζωής.

 

Όσα θέλεις να ξέρεις για τα πρώτα βήματα της φοιτητικής σου ζωής στην Πάτρα

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Καταρχήν δες εδω μία σελίδα στο facebook για φοιτητές στην Πάτρα.

Διαμονή στο κέντρο ή κοντά στην σχολή;

Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου της Πάτρας ή των ΤΕΙ μπορεί να μείνει είτε κοντά στην σχολή του είτε στο κέντρο της πόλης.

Η επιλογή σπιτιού κοντά στο Πανεπιστήμιο έχει οφέλη καταρχήν από την άποψη του χρόνου μετακίνησης από και προς την σχολή του. Το μεγάλο μειονέκτημα είναι η δυσκολία μετακίνησης προς το κέντρο της πόλης, ειδικά τις προχωρημένες βραδινές ώρες που δεν λειτουργεί η αστική συγκοινωνία.

Μένοντας στο κέντρο της Πάτρας βρίσκεται στην καρδιά της ζωής και διασκέδασης της πόλης ενώ μπορεί να μετακινείται πεζός.

Για να βρεθεί κανείς στο Πανεπιστήμιο χρησιμοποιώντας αστική συγκοινωνία μπαίνει στις γραμμές 6 και 9Για να φτάσεις στον χώρο τον ΤΕΙ μπορεί να χρησιμοποιήσει τις γραμμές 2 και 8.

Χρήσιμα είναι τα δρομολόγια της γραμμής 6- EXPRESS καθώς δεν γίνονται στάσεις.

Πόσο κοστίζουν τα ενοίκια;

Στην Πάτρα υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ακίνητα που μπορούν να καλύψουν όχι μόνο την ζήτηση στέγης από τους νέους φοιτητές αλλά και τις επιλογές της κάθε οικογένειας.

Οι τιμές «κυμαίνονται για νέες κατασκευές και αφορούν γκαρσονιέρες ή studios από 250 έως 300 ευρώ το μηναίο μίσθωμα, ενώ εάν πρόκειται για κατασκευές άνω των 25 ετών οι τιμές διαμορφώνονται από 150 έως 220 ευρώ στις περιοχές του κέντρου στην πόλης έως και την περιοχή της Αγυιάς».

Αντίστοιχα για διαμερίσματα που βρίσκονται κοντά στην περιοχή των ΑΤΕΙ οι τιμές για καινούργιες κατασκευές κυμαίνονται μεταξύ 200 έως 250 ευρώ, ενώ για παλαιότερες από 100 έως 180 ευρώ το μήνα.

Σε ό,τι αφορά σε δυάρια οι τιμές ποικίλουν. Στο κέντρο και στις περιοχές πιο κοντά στην Πανεπιστημιούπολη από 280 έως 400 ευρώ για καινούργιες κατασκευές και 220 έως 300 για παλαιότερες. Αντίστοιχα στην περιοχή κοντά στα ΑΤΕΙ οι τιμές διαμορφώνονται για νέες κατασκευές από 220 έως 300 ευρώ και για παλαιότερες από 180 έως 250 ευρώ τον μήνα.

Πόσο κοστίζει η φοιτητική στέγη στην Πάτρα; ΔΕΙΤΕ τιμές και διαθεσιμότητα σπιτιών στη ...φοιτητούπολη της Δυτικής Ελλάδας

Διαθέτει φοιτητική εστία το Πανεπιστήμιο Πατρών;

Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας διαθέτει φοιτητική εστία στην οποία διαμένουν φοιτητές με εισοδηματικά κριτήρια.

Μπήκαμε στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου της Πάτρας-ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ποιος είναι στην Πάτρα ο χώρος που "ονειρεύεται" κάθε φοιτητής;

Είναι το Smik Intelligent living. Ένα εξαώροφο κτίριο μοντέρνας και υψηλής αισθητικής στο κέντρο της πόλης, στο οποίο υπάρχουν 36 διαμερίσματα πλήρως εξοπλισμένα που ικανοποιούν τις ανάγκες κάθε φοιτητή καθώς παρέχουν τις ανέσεις και την ασφάλεια που χρειάζεται ο κάθε νέος στην καινούργια του ζωή.

Πού μπορώ να προμηθευτώ ηλεκτρικές συσκευές;

Το κατάστημα «Δούβρης» (Μαιζώνος 54-56 και Ακρωτηρίου 62) είναι η λύση. Ποιότητα, προσιτές τιμές και άμεση εξυπηρέτηση θα επιβεβαιώσουν αυτή την επιλογή.

Που μπορώ να βρω καλό και σπιτικό φαγητό;

Στην Πάτρα υπάρχουν πολλά εστιατόρια με φαγητό που θυμίζει…αυτό της μαμάς. Κλασικά φοιτητικά εστιατόρια και όχι μόνο, που δίνουν τη δυνατότητα να προμηθευτείς και φαγητό πακέτο.

Στο μαγειρείο Δίδυμοι στην Κωνσταντινουπόλεως συναντήσαμε την κυρία Ερμιόνη η οποία προσφέρθηκε να μας προσφέρει ότι τραβάει η όρεξή μας για να έχουμε προσωπική άποψη για τα φαγητά που σερβίρονται.

Το Αχίλλειον βρίσκεται Παντανάσσης 54 και Κορίνθου. Λειτουργεί από το 1971 και ανήκει στον κ. Σακελλαρόπουλο. Λειτουργεί καθημερινά (εκτός Κυριακής από το πρωί έως τις 20.00 ).

Ο Μύλος (το Πέτρινο) μετά από 20 χρόνια παρουσίας στα Σελά αποφάσισε να… κατηφορίσει στο κέντρο της Πάτρας και πιο συγκεκριμένα στην Μαιζώνος.

Η Κατσαρόλα της Τούλας βρίσκεται στην πλατεία Όλγας και ανήκει στην οικογένεια Κωνσταντάτου. Το κατάστημα είναι παραδοσιακό τυπικό εστιατόριο με ανάλογη κουζίνα.

Το Κύμινο λειτουργεί στην οδό Νοταρά, απέναντι από το γήπεδο της Παναχαϊκής. Είναι σχετικά καινούργιο και ουσιαστικά έπιασε την τάση της εποχής γι’ αυτό και δημιουργήθηκε, για να καλύψει μια ανάγκη που υπάρχει πλέον στην πόλη.

Ποιοτικά φαγητά και burger μπορεί να γευτεί κανείς στην Cantina 89.

Που μπορώ να διαβάσω;

Στην Πάτρα υπάρχουν επίσης και όμορφοι χώροι, café – αναγνωστήρια όπου μπορεί κανείς να διαβάζει απολαμβάνοντας και τον καφέ του.

Πιο συγκεκριμένα: locale, Tag, Discover Your Way και το Bibliothecca προσφέρουν ηρεμία, χαλάρωση, καλό φαγητό και καφέ.

Ένας άλλος χώρος, κατάλληλος για διάβασμα είναι και το Bright Side.

Ακόμα η ιδιωτική βιβλιοθήκη της πλατείας Τριών Ναυάρχων παρεμφερούς αισθητικής προσφέρεται επίσης για φοιτητές που θέλουν να διαβάζουν... ομαδικά και επιπλέον βρίσκεται στο κέντρο οπότε μια βόλτα επιβάλλεται.

Το να είσαι φοιτητής στην Πάτρα σημαίνει ότι επιβάλλεται η βόλτα στην Ηφαίστου με τα δεκάδες καφέ, τσιπουράδικα και οινοπωλεία, καθώς και στις σκάλες της Γεροκοστωπούλου με τα κλασικά Cinema, Steps by Naja κ.λπ. και βέβαια τα all time classics φοιτητομάγαζα κάτω από το Κάστρο της Πάτρας στην περιοχή πέριξ του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, με επίκεντρο το κλασικό Χασομέρι.

Θα περάσετε επίσης οπωσδήποτε από την πλατεία Όλγας, κατεξοχήν φοιτητική πλατεία του κέντρου της πόλης, εκεί βρίσκεται το Sallon με μπέργκερ ειδικές βραδιές, και όχι μόνο καθώς επίσης το goodys burger house και το everest.

Εξυπακούεται ότι θα γίνετε μέλος στην Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας (που κάνει τρεις προβολές κάθε Δευτέρα στο Odeon της Veso Mare) και θα ξεφυλλίσετε τα βιβλία του Πολύεδρου, του πιο ιστορικού βιβλιοπωλείου της πόλης καθώς και "Το δόντι" στην Φιλοποίμενος.

Εκτός από αυτό, θα επισκεφθείτε τα βιβλιοπωλεία “Discover”, «Γκότσης» και «Γωνιά του βιβλιοπωλείου» καθώς είναι αυτά που μέσω του συστήματος «Εύδοξος» διανέμουν στους φοιτητές πανεπιστημιακά συγγράμματα.

Φυσικά θα πάτε σινεμά τόσο στο "Πάνθεον" της Γούναρη, όσο και στα Odeon της Veso Mare.

H "Τρελή Ροδιά" και ο "Νότος" αποτελούν επίσης κλασική επιλογή των φοιτητών και όχι μόνο. Άλλη μια φοιτητική γειτονιά της Πάτρας είναι αυτή της Αγίας Σοφίας.

“Voukamvilia”, «Χάντρες», «Καφέ Σταθμός» και “Opera burger” είναι τα στέκια που μπορεί να λατρέψει ένας φοιτητής.

Τέλος η Πάτρα τα τελευταία χρόνια και εν μέσω κρίσης ζει μια θεατρική αναγέννηση με τη μια μετά την άλλη τις θεατρικές ομάδες, ερασιτεχνικές και μη, να προσφέρουν πλούσιο θέαμα, εκτός από το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ.

Τα φοιτητικά χρόνια είναι όμορφα και ξεχωριστά. Ειδικά όταν γνωρίζεις την σωστή λύση για το καθετί... είσαι έτοιμος να την απολαύσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις