Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: To φανάρι των …30 δευτερολέπτων!

Πάτρα: To φανάρι των …30 δευτερολέπτων!
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Στην ΣΤ΄ Συντάγματος, στην είσοδο της μίνι περιμετρικής

Τετάρτη πρωί λίγο μετά τις 8, στη φημισμένη πια ΣΤ΄Συντάγματος στα Ταμπάχανα, οι ασκήσεις υπομονής συνεχίζονται. Με βροχή και τα φανάρια στην είσοδο της μίνι Περιμετρικής να μην έχουν ακόμα ρυθμιστεί διαφορετικά (πρόκειται όμως να συμβεί), το μποτιλιάρισμα ήταν σίγουρο. Δεδομένου ότι δεν υπήρχε και τροχονόμος για να ρυθμίζει την κυκλοφορία.

Η βροχή ως γνωστόν επιτείνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη ευρύτερα, όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο.

Περισσότερη ώρα χρειάζεται για να μπεις στη μίνι περιμετρική από  τα Ταμπάχανα, παρά να τη διανύσεις όλη και να φτάσεις στην άλλη μεριά της πόλης.

Ένας από τους παράγοντες της ασφυξίας είναι και το γεγονός ότι οι σηματοδότες στην ΣΤ΄ Συντάγματος φωτίζονται πράσινοι μόνο για……30 δευτερόλεπτα! Παράπονα για ελάχιστη διάρκεια, μικρότερη και των 30 δευτερολέπτων, έχουν διατυπώσει χρήστες της περιμετρικής και σε άλλα σημεία, πχ στον  κόμβο Κουρτέση και στην εκεί είσοδο.

Αναγνώστρια του thebest.gr αναφέρει ότι το φανάρι στον κόμβο Κουρτέση, για να μπεις  προς περιμετρική και Κανανάρη, ερχόμενος από τη Ν.Ε.Ο., είναι ανοιχτό για λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Η ανάγκη τροποποίησης των φαναριών όπως και όλα  τα υπόλοιπα, είναι σε γνώση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τα μελετά, μετά και από τα μέιλ παραπόνων που δέχτηκε για τη λειτουργία της μικρής περιμετρικής. Απ΄αυτά εξήγαγε, όπως ενημέρωσε και μερικά συμπεράσματα.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «Ειδικότερα, σε σχέση με την κυκλοφορία στα Ταμπάχανα, ξεκινούν οι διαδικασίες, ώστε να γίνουν μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου που θα καταγράψουν τα πραγματικά δεδομένα, τα οποία στη συνέχεια θα αξιολογηθούν, σε δύο κατευθύνσεις, αφενός, ως προς τη μεταβολή του χρόνου των φωτεινών σηματοδοτών και, αφετέρου, στην κατεύθυνση αναζήτησης λύσεων για βελτίωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση πεζών στην Παπαδιαμαντοπούλου, αποφασίστηκε να προχωρήσει η μελέτη και κατασκευή παρεμβάσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία φωτεινού σηματοδότηση στην επέκταση της Αιόλου με την οδό Βότσαρη, ώστε να διευθετείται η κίνηση πεζών και οχημάτων.

Σε σχέση με την επικινδυνότητα φρεατίου που έχει επισημανθεί στην είσοδο Κουρτέση, έχει ξεκινήσει ήδη η αποκατάσταση και εκτελούνται εργασίες άρσης της επικινδυνότητας, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά με το φαινόμενο της ηχορύπανσης από την κίνηση οχημάτων, όπως επισημάνθηκε από κατοίκους, το σημείο που εκδηλώνεται η όχληση εντοπίζεται κυρίως στον Ασύρματο, δηλαδή σε περιοχή εκτός Σχεδίου Πόλης. Σε πρώτη εκτίμηση, το φαινόμενο ενδέχεται να συνδέεται με τη μη τήρηση του ορίου ταχύτητας. Η αρμόδια υπηρεσία εξετάζει τα αίτια και συνεπακόλουθα τις εφικτές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που έχουν προτείνει οι κάτοικοι για τοποθέτηση ηχοπετασμάτων.

Αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα από τη λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής της Πάτρας – Τι θα κάνει η Περιφέρεια για το μποτιλιάρισμα στα Ταμπάχανα

 

Επίσης, έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται οι μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου στον κόμβο Κουρτέση, όπως και σε άλλους κόμβους, ούτως ώστε να εξεταστεί ο χρόνος λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις