Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μνημείο... ασέβειας ή θέατρο παραλόγου;

Μνημείο... ασέβειας ή θέατρο παραλόγου;

Του Γ. Καρβουνιάρη

Πριν από μερικές ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), της μεγαλύτερης δηλαδή γεωγραφικά Ένωσης Δημοσιογράφων της χώρας που καλύπτει την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου και εδρεύει στην Πάτρα, αποφάσισε από κοινού με τον Σύνδεσμο Αχαΐας-Κύπρου «Αχαιών Ακτή» να διοργανώσει τιμητική εκδήλωση για τους Αχαιούς πεσόντες- αγνοούμενους και όσους υπηρέτησαν στην Κύπρο κατά την Τουρκική εισβολή, το 1974.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς θα κληθούν μεταξύ άλλων και επιφανείς προσωπικότητες των δύο χωρών, καθώς επίσης κόμματα και φορείς.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί χώροι εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα και φυσικά στην Πάτρα θα θεωρούσαν τιμή τους να φιλοξενήσουν μια τέτοια υψηλού συμβολισμού εκδήλωση, η ΕΣΗΕΠΗΝ, επέλεξε έναν χώρο, σημείο αναφοράς για το Δήμο Πατρέων, θέλοντας να καταστήσει το Δήμο και την πόλη συμμέτοχους σε κάτι τόσο σημαντικό.

Ζήτησε λοιπόν από το ΔΗΠΕΘΕ να παραχωρήσει το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Μέσα σε τρεις ημέρες ήλθε η απάντηση, μνημείο προκλητικότητας και αλαζονείας!

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων ΔΗΠΕΘΕ, απάντησε λοιπόν ότι αποφάσισε «να μην γίνεται παραχώρηση του θεάτρου εκτός των παραστάσεων και δράσεων του ΔΗΠΕΘΕ καθώς και εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων»!!!

Οποιαδήποτε λοιπόν εκδήλωση του Δήμου σημαντική ή ασήμαντη θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στο χώρο.

Όχι όμως η εκδήλωση μνήμης για τους Αχαιούς πεσόντες της Κύπρου, μια εκδήλωση που ξεπερνά το όρια της Πάτρας και τα σύνορα της χώρας.

Το χειρότερο όμως είναι η ασέβεια απέναντι στους νεκρούς και τους συγγενείς τους από αυτούς που θεωρούν προσωπικό τους τσιφλίκι το θέατρο- σύμβολο της Πάτρας.

Ασεβείς, μικρόψυχοι, κοινωνικά μύωπες, με ιδιοκτησιακή αντίληψη, βλάπτουν σοβαρά την Πάτρα και τους δημότες της...

Και κάτι τελευταίο: Η Ένωση Συντακτών διαθέτει χώρο εκδηλώσεων αλλά προτίμησε να "ανοίξει" την σημαντική αυτή υπόθεση στην πόλη. Μια αίθουσα εκδηλώσεων που έχει διαθέσει κατά καιρούς σε όποιον φορέα την είχε ζητήσει φυσικά ακόμα και για συνεντεύξεις που αφορούσαν δράσεις του Δήμου Πατρέων...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις