Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πήγα στην Γ΄ΔΟΥ Πατρών και συνάντησα μία εργαζόμενη υπόδειγμα δημοσίου υπαλλήλου

Πήγα στην Γ΄ΔΟΥ Πατρών και συνάντησα μία...

Της Νεκταρίας Ντούκα

Δύο εκπλήξεις μέσα σε μια μόλις εβδομάδα μου επεφύλαξαν τρεις υπάλληλοι της εφορίας στην Πάτρα. Μετά τις δύο φωτεινές εξαιρέσεις στην Α΄ΔΟΥ της Πάτρας, η μεγαλύτερη έκπληξη ήρθε στις 18 Σεπτεμβρίου 2018 από την Γ΄ΔΟΥ.

H «οδύσσεια» μιας φορολογικής ενημερότητας και οι δύο υπάλληλοι - φωτεινές εξαιρέσεις στην Α΄ ΔΟΥ Πατρών

Έχοντας ξεπεράσει τον Γολγοθά της φορολογικής ενημερότητας, ο αγώνας για την ολοκλήρωση της δωρεάς συνεχίστηκε αυτή τη φορά στην Γ΄ΔΟΥ Πατρών.

Παρεμπιπτόντως, αν χρειαστεί να δωρίσεις ένα ακίνητο από κοινού με άλλους κληρονόμους η διαδικασία τόσο η συμβολαιογραφική όσο και η εφοριακή είναι τόσο ασύλληπτα εξωφρενική που στο τέλος πιθανόν να αποφασίσεις να μην κάνεις την δωρεά.

Όσο υποψιασμένος κι αν είσαι για την αναλγησία και την δυσκαμψία του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, όσο προετοιμασμένος κι είσαι για την ταλαιπωρία που σε περιμένει, τελικά πάντα θα εμφανίζεται κάτι για να σε εκπλήξει.

Πήγα στον Δήμο της Πάτρας να πληρώσω μια κλήση και στενοχωρήθηκα

Ένα παράλογο πιστοποιητικό που σου ζητείται τελευταία στιγμή, μια από κοινού ταυτόχρονη εμφάνιση όλων των δωρητών στην εφορία!!!, (ναι ζητείται κι αυτό), ποτέ δεν ξέρεις από πού θα κάνει την εμφάνισή του μια ακόμα ..εξωφρενική απαίτηση του βαθιού ελληνικού κράτους, που 9 χρόνια μετά την κρίση ζει και βασιλεύει.

Παρότι η πλειονότητα των πολιτών πλήρωσε πολύ σκληρά αυτή την κρίση, επί της ουσίας δεν διδαχθήκαμε τίποτα. Πίσω από τις μειώσεις μισθών, τις αυτοκτονίες, τα ελλείμματα και τα μνημόνια, κάποια πράγματα παραμένουν ίδια και απαράλλαχτα, η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού είναι πανταχού παρούσα.

Γι αυτό και όταν βλέπεις ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους με διάθεση να εξυπηρετήσουν, χωρίς το γνωστό δημοσιοϋπαλληλικό ύφος, με αμεσότητα και πραγματικό ενδιαφέρον πρέπει να επισημαίνεται. Στην Γ΄ΔΟΥ η αλήθεια είναι ότι συνάντησα πολλούς τέτοιους υπαλλήλους. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο, αλλά τόσο στο τμήμα ΕΝΦΙΑ, όσο και στις μεταβιβάσεις, στις κληρονομιές και στις δωρεές, ακόμη και στο τμήμα αυτοκινήτων οι υπάλληλοι που με εξυπηρέτησαν ήταν όλοι εξυπηρετικοί. Ειδική μνεία όμως πρέπει να γίνει στην Ξανθίππη Βασιλοπούλου, στο τμήμα Κληρονομιών της Γ΄ΔΟΥ, η οποία πραγματικά σκίζεται για να εξυπηρετήσει τους συναλλασσόμενους ακόμη και εκτός ωραρίου.

Ναι, ναι συμβαίνει κι αυτό.

Και τέλος πάντως η γραφειοκρατία δεν λύνεται με τις συγχωνεύσεις των εφοριών, όπως αυτή μεταξύ των Α'  και Γ'  ΔΟΥ που συζητείται.

Φωτ. αρχείου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις