Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Ντάμιεν Σαζέλ εξεπλάγη για τη διαμάχη που έχει προξενήσει το νέο του φιλμ "First Man"

Ο Ντάμιεν Σαζέλ εξεπλάγη για τη διαμάχη ...

Λόγω της παράλειψης του στιγμιότυπου της τοποθέτησης της Αμερικανικής σημαίας στη Σελήνη

Ο σκηνοθέτης Ντάμιεν Σαζέλ απάντησε στην κριτική που δέχεται για την επιλογή του να παραλείψει το θρυλικό στιγμιότυπο της τοποθέτησης της Αμερικανικής σημαίας στη Σελήνη στην ταινία του για τον Νιλ Άρμστρονγκ που ήταν και η εναρκτήρια του φετινού  Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας παρουσία του πρωταγωνιστή του φιλμ, Ράιαν Γκόσλινγκ.

Η βιογραφική ταινία «First Man» από τον σκηνοθέτη του Οσκαρικού «La La Land» έχει θέμα τη ζωή και τη δράση του πρώτου ανθρώπου που πάτησε τη Σελήνη το 1969, με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ ως Νιλ Άρμστρονγκ.

Σε συνέντευξή του στους «Los Angeles Times» ο Σαζέλ είπε ότι «εξεπλάγην» από τη διαμάχη του ξέσπασε, επειδή επέλεξε να αφήσει εκτός ταινίας πολλές ιστορικές στιγμές.

«Με εξέπληξε επειδή υπάρχουν τόσα πράγματα, στα οποία δεν μπορούσαμε να επικεντρωθούμε όχι μόνο σε ότι αφορά τη δραστηριότητα εκτός σκάφους, τον χρόνο που πέρασε ο αστροναύτης στην επιφάνεια της Σελήνης, έξω από τη σεληνάκατο αλλά το σύνολο της αποστολής Απόλλων 11» εξήγησε ο σκηνοθέτης.

«Μόνο λόγω της φύσης της ιστορίας που αφηγούμαστε, απλά δεν μπορούσαμε να μπούμε σε κάθε λεπτομέρεια. Έτσι, η πλοκή μας επικεντρώνεται - ειδικά σε αυτό το μέρος της ταινίας που αφορά το τελευταίο συναισθηματικό ταξίδι για τον Νιλ - ποιες ήταν οι ιδιωτικές, άγνωστες στιγμές του Νιλ στο φεγγάρι;» ανέφερε, σύμφωνα με το CNN.

«Η σημαία δεν ήταν μια ιδιωτική, άγνωστη στιγμή για τον Νιλ» συνέχισε ο Σαζέλ. «Είναι μια πολύ γνωστή στιγμή και δεν ήταν ο Νιλ μόνος του. Συμπεριλάβαμε την περίφημη κάθοδο κάτω από τη σκάλα, επειδή εκεί είναι μόνος του, κυριολεκτικά το πρώτο συναίσθημα πως είναι να βρίσκεσαι στο φεγγάρι. Εμείς θέλαμε περισσότερο να εστιάσουμε στα άγνωστα στοιχεία. Έτσι δεν παρουσιάσαμε το τηλεφώνημα με τον Νίξον, ούτε τα επιστημονικά πειράματα, δεν επανερχόμαστε σε γνωστά γεγονότα».

Πηγή: ΑΠΕ

H φωτ. είναι Daniele Venturelli/WireImage και προέρχεται από την ανάρτηση του hollywoodreporter.com.

H φωτ. είναι Daniele Venturelli/WireImag...

H φωτ. είναι Daniele Venturelli/WireImage και προέρχεται από την ανάρτηση του hollywoodreporter.com.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight