Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το καραβάνι της υγείας περιμένει τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη - Στη διαμαρτυρία και Πατρινοί εργαζόμενοι

Το καραβάνι της υγείας περιμένει τον Πρω...

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει τη διαμαρτυρία ως πορεία επιβίωσης

Πορεία Επιβίωσης του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας χαρακτηρίζεται από την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ η διαμαρτυρία που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Παρασκευή 7/9/2018 στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο και της επικείμενης παρουσίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ - Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Η εκκίνηση θα γίνει στις 8.00 π.μ. από το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο της συμπρωτεύουσας.

Στη διαμαρτυρία αναμένεται να δώσουν το παρών και εργαζόμενοι του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας αλλά και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο «Παναγία Βοήθεια».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, τώρα που ανάσανε ο κος Τσίπρας από τα Μνημόνια και θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη καλό είναι να επισκεφτεί ένα Νοσοκομείο της Μακεδονίας.

Επί τρεισήμισι χρόνια ο Πρωθυπουργός δεν επισκέφτηκε ούτε ένα Νοσοκομείο της χώρας.

Επισκέπτονται, εγκαινιάζουν με μεγαλοπρέπεια ντουβάρια ΤΟΜΥ σαν να πρόκειται για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σαν βγει στο πηγαιμό για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο κος Τσίπρας θα πρέπει να του υπενθυμίσουμε την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στο δρόμο του.

Από την Αττική έως τη Θεσσαλία δεν λειτουργεί απόγευμα - νύκτα κανένας αξονικός τομογράφος. Στον μεγαλύτερο οδικό άξονα της χώρας. Υπάρχει ένας αξονικός στη Λαμία που πολλές φορές είναι χαλασμένος.

Το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων παραμένει φάντασμα. Έχασε άνθρωπος τη ζωή του το καλοκαίρι, έξω από την πόρτα του.

Από την Αττική έως την Θεσσαλία λειτουργούν μόνο 8 κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

Στη Θεσσαλία λειτουργούν μόνο δύο ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα και εξυπηρετήθηκαν 850 Ασθενείς και στην Κεντρική Μακεδονία 8 και εξυπηρετήθηκαν 4.353. Άλλοι τόσοι Ασθενείς αποκλείστηκαν από τις ακτινοθεραπείες. Στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΔΗΝ υπάρχουν οι σχετικές έρευνες.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο λειτουργούν 5 χειρουργικά τραπέζια από 9 λόγω ελλείψεων προσωπικού. Οι λίστες αναμονής για χειρουργεία μεγάλες όπως και στα άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Σε όλα τα Νοσοκομεία υπάρχουν ελλείψεις ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού. Διαλυμένος Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός. Κλειστές κλινικές ΜΕΘ (Παπαγεωργίου 8 κλίνες, Κιλκίς 3, Πολύγυρος 4, Άγιος Δημήτριος 2). Βασικές κλινικές Νοσοκομείων κλειστές λόγω ελλείψεων ιατρών (παιδιατρική στη Φλώρινα, μαιευτική στη Βέροια, μαιευτική στην Έδεσα, παθολογική στη Νάουσα, ουρολογική στη Γουμένισσα που δεν έχει γυναικολόγο κ.α.

Στην Πτολεμαΐδα με αυξημένο ποσοστό καρκίνου η μονάδα χημειοθεραπείας έμεινε με έναν επικουρικό ογκολόγο γιατρό. Δεν λειτουργεί η αιμοδοσία.

Στο Νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης ο αξονικός είναι συχνά χαλασμένος.

Στα Νοσοκομεία της Νάουσας, των Γιαννιτσών, της Γουμένισσας δεν υπάρχουν αξονικοί.

Το προσωπικό πολλές φορές αντιμετωπίζει άγριες επιθέσεις σε βάρος του από συνοδούς και ασθενείς λόγω έλλειψης φύλαξης. Συχνά είναι τα φαινόμενα κλοπών από προσωπικό και ασθενείς. Σε πολλά Νοσοκομεία δεν έχουν πληρωθεί τα νυκτερινά και οι αργίες. Από Απρίλιο έως σήμερα (ΑΧΕΠΑ, Αγ. Παύλος κ.α.)

Η αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας και των ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΩΝ Νοσοκομείων της Μακεδονίας έχει ως αποτέλεσμα την άνθηση της ιδιωτικής υγείας.  ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και της υπολειτουργίας των νοσοκομείων της περιφέρειας, έχει αποτέλεσμα τα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να δέχονται στις εφημερίες πάνω από 1000 ασθενείς, και να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα , ταλαιπωρία για τους ασθενείς και μεγάλη επιβάρυνση στο λιγοστό προσωπικό που ήδη έχει πολλά χρόνια προϋπηρεσία, με πολλά ωράρια και πολλά προβλήματα υγείας.

Σημαντικότατο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι βαριά ασθενείς με εξιτήριο και χρήζουν μεταφορά με  ΕΚΑΒ. Λόγω μη δυνατότητας εξυπηρέτησης από το ΕΚΑΒ  οι ασθενείς παραμένουν πολλές  ημέρες επιπλέον στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα: κίνδυνο νοσοκομειακών λοιμώξεων, τη μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών και της οικογένειας τους, τη μη διακίνηση ασθενών. Οι εφημερίες ξεκινούν με πληρότητα κρεβατιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις