Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σοβαρότατο ζήτημα ασφάλειας πτήσεων στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου - Καταγγελίες για δυνατότητα πτήσης drone λίγα μέτρα από τον αεροδιάδρομο - ΦΩΤΟ

Σοβαρότατο ζήτημα ασφάλειας πτήσεων στο ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Εφαρμογή πτήσης drone επέτρεπε την απογείωση drone και τον Αύγουστο

Μια συγκλονιστική διαπίστωση έρχεται να θέσει σοβαρά ερωτήματα για την ασφαλή αεροπλοΐα από και προς το αεροδρόμιο Διονύσιος Σολωμός. Για άγνωστο λόγο και παρά το επίσημο απαγορευτικό της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, ακόμη και σε απόσταση 8 χιλιομέτρων γύρω από αεροδρόμια σε ολόκληρη τη χώρα, εφαρμογές μη επανδρωμένων αεροσκαφών μέσω smartphone επιτρέπουν την πτήση σε drone, λίγα μόλις μέτρα από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πολλοί είναι οι τουρίστες που πηγαίνουν δίπλα από τον φράκτη του αεροδιαδρόμου - από την πλευρά του Λαγανά - και βιντεοσκοπούν τις εντυπωσιακές προσγειώσεις και απογειώσεις των Airbus και άλλων αεροσκαφών, τα οποία περνούν λίγα μέτρα πάνω από τα κεφάλια τους.

Το ζήτημα ασφαλείας αφορά στη μη ενημερωμένη βάση δεδομένων πασίγνωστης πλατφόρμας για χειρισμό drone από συσκευές smartphone η οποία επι της ουσίας δεν απαγορεύει την πτήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών ακόμη και σε απόσταση λίγων μέτρων από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Ολα αυτά παρά το γεγονός πως στο σύστημα πληροφοριών Drone Aware - GR υπάρχει σαφής απαγόρευση πτήσης γύρω από το αεροδρόμιο σε ακτίνα 8 χιλιομέτρων.

Το πρόβλημα, με τις ελλείψεις στην ενημέρωση της βάσης δεδομένων γνωστής πλατφόρμας software το οποίο χρησιμοποιούν drone για να πετάξουν μέσω εφαρμογής κινητών τηλεφώνων, παραδέχεται και ο αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης drone Συμεών Κόκκινος, με τον οποίο επικοινωνήσαμε.

Με απλά λόγια, αν και απαγορεύεται από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, όποιος θέλει μπορεί να πετάξει drone, στα όρια του αεροδρομίου της Ζακύνθου, λίγα μέτρα από τον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης, ακόμα και τη στιγμή που airbus προσεγγίζουν τον αεροδιάδρομο και βρίσκονται σε υψόμετρο όχι μεγαλύτερο από 30 μέτρα, τη στιγμή που ένα drone μπορεί να καταγράφει από ύψος μεγαλύτερο και των 400 μέτρων.

Μέσω του νέου κανονισμού που ισχύει από τις αρχές του 2017 επιχειρείται να μπει τέλος στις ανεξέλεγκτες πτήσεις drones, κάποια από τα οποία, λόγω των εντυπωσιακών πτητικών τους ικανοτήτων, μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για την αεροπλοΐα ή να χρησιμοποιηθούν για παράνομες-εγκληματικές ενέργειες.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ενδεχόμενη πρόσκρουση drone σε αεροσκάφος ή ακόμη χειρότερα η απορρόφησή του απο κινητήρα, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις