Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έκτακτα μέτρα και στον Δήμο Ερυμάνθου για την πρόληψη πυρκαγιών

Έκτακτα μέτρα και στον Δήμο Ερυμάνθου γι...

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Παρασκευής το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερυμάνθου, μετά και τις ανακοινώσεις για αυξημένους κινδύνους εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών και εκτίμησε τόσο την υφιστάμενη κατάσταση, όσο και την αναγκαιότητα λήψης πρόσθετων μέτρων πρόληψης.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα της έκτακτης συνεδρίασης του αντίστοιχου οργάνου της Π.Ε. Αχαΐας, στο οποίο συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Π.Ε.Δ.

Στη συνέχεια συζητήθηκε και ενημερώθηκαν όλα τα μέλη για τις ενέργειες που έχουν γίνει και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων, τόσο από το Δήμο, όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Δασαρχείο, Αστυνομία, κλπ). Επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της επιτήρησης σε δασικές και αγροτικές περιοχές, η οποία γίνεται από το Δήμο και ομάδα εθελοντών. Σημειωτέον ότι την προηγούμενη εβδομάδα και μετά τα τραγικά γεγονότα της Αττικής, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ερυμάνθου ευρεία ενημερωτική σύσκεψη, στην οποία παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της  Αστυνομίας, παρουσία και της εθελοντικής ομάδας Ερυμάνθου, κατά την οποία έγινε διεξοδική ενημέρωση και συζήτηση για τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και για τις ενέργειες αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις