Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στη Θεσσαλία ο "Οιδίπους" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Από την Κρανιά κατάγεται ο Δημ. Λάλος

Στη Θεσσαλία ο "Οιδίπους" του ...

Μάλιστα είναι η 1η φορά που έπαιξε σε παράσταση στην πόλη της Λάρισας

Στη Θεσσαλία βρίσκεται η παράσταση «Οιδίπους- ο μύθος της Ιστορίας του κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που έχει σκηνοθετήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρο Σταύρος Τσακίρης. Η παράσταση έχει τύχει ευρείας δημοσιότητας από τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης. Το βράδυ της Πέμπτης 2 Αυγούστου, το έργο, μία σύνθεση 7 τραγωδιών για τον οίκο των Λαβδακιδών, παίχθηκε στο Κηποθέατρο Λάρισας και είχε ικανοποιητικά καλή προσέλευση θεατών ενώ απόψε Παρασκευή 3/8 στις 21.30 παρουσιάζεται στο Δημοτικό θέατρο Βόλου.

Μάλιστα όπως είδαμε στο σάιτ www.leukipoli.com, γίνεται λόγος για τον ηθοποιό Δημήτρη Λάλο που υποδύεται τον Οιδίποδα, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της Κρανιάς (προφανώς εννοεί την Κρανιά Ελασσόνας Λάρισας και όχι των Τρικάλων).

Τονίζεται λοιπόν ότι στην παράσταση «Οιδίπους- ο μύθος της Ιστορίας του κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες», παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, παίζει και ο Κρανιώτης από γονείς Δημήτρης Λάλος στο ρόλο του Οιδίποδα μαζί μ’ ένα εκλεκτό επιτελείο 10 ηθοποιών. Ο Δημήτρης Λάλος είναι γιος του Νίκου Λάλου και της Κούλας Κοντοτάσιου και είναι η πρώτη φορά που θα παίξει σε παράσταση στη Λάρισα, όπου έζησε ορισμένα από τα παιδικά του χρόνια. Ο Δημήτρης Λάλος έχει μια ανοδική πορεία στο θέατρο και κινηματογράφο, έχει τιμηθεί  με το βραβείο Χορν το 2012, σκηνοθετεί και παραστάσεις ενώ έχει και δικό του χώρο στο Γκάζι. Εκεί έχει και εργαστήρι για ηθοποιούς.

Στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που μετά τον Βόλο θα πάει στις 7/8 στη Χαλκίδα – θέατρο Ορέστη Μακρή, παίζει η Μαρία Κίτσου, ο Τάκης Χρυσικάκος, ο Γεράσιμος Γεννατάς, η Λένα Δροσάκη, ο Γιώργος Παπαπαύλου, ο Μάνος Καρατζογιάννης, κ.α. Η εξαίσια μουσική είναι του Μίνου Μάτσα, ο σκηνικός χώρος του Αλέξανδρου Ψυχούλη ενώ τα κοστούμια έχει επιμεληθεί η Ορσαλία Παρθένη.

Στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας η παράσταση "Οιδίπους" θα επιστρέψει στις 14 και 15/9.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight