Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποφασίστηκαν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων

Αποφασίστηκαν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων

Επίσης θα υπάρξει έκτακτη οικονομική βοήθεια ύψους 20 εκατ. ευρώ

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική καθώς και παράταση για τις φορολογικές  τους δηλώσεις, αποφασίστηκε από την κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό, έκτακτη οικονομική βοήθεια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μετά από σχετικό αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το ποσό θα προέλθει από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με στόχο την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Νωρίτερα  το υπουργείο Οικονομικών πήρε μία σειρά αποφάσεων που θα ανακοινωθούν και γραπτώς στη συνέχεια της ημέρας και αφορούν σε φορολογικές υποθέσεις και οικονομικές εκκρεμότητες πολιτών.

Όπως λοιπόν ανακοίνωσε στη Βουλή η Υφυπουργός Οικονομικών, Αικατερίνη Παπανάτσιου, αποφασίστηκε πρώτον, η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2018, η απαλλαγή από τον φόρο του ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια των πληγεισών περιοχών καθώς και η παράταση για έξι (6) μήνες καταβολής δόσεων που έχουν σχέση και με ληξιπρόθεσμα δάνεια.

Συγκεκριμένες πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία θα υπάρξουν στην αναμενόμενη επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αναλόγως των εξελίξεων ως προς τη διάρκεια και τη λήξη των προαναφερθεισών παρατάσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις