Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστρέφουν μετανάστες στην Πάτρα – Κρύβονται στα ημιαξόνια φορτηγών πριν μπουν στο λιμάνι – "Προχωρά" η περίφραξη – ΦΩΤΟ

Επιστρέφουν μετανάστες στην Πάτρα – Κρύβ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Το πήγαινε – έλα συνεχίζεται

Μικρή αύξηση του αριθμού των μεταναστών που  εφορμούν στο λιμάνι της Πάτρας,  γα να τρυπώσουν λαθραία σε ένα καράβι για την Ιταλία, παρατηρείται τελευταία, όπως αναφέρουν στο thebest.gr πηγές του Λιμενικού Σώματος. Σαφέστατα δεν μιλάμε για καταστάσεις που παρέπεμπαν σε περιόδους πριν την επιχείρηση απομάκρυνσης των αλλοδαπών, από τα παλιά εργοστάσια της παραλιακής.

Πάτρα: 600 μετανάστες έχουν απομακρυνθεί μετά την εκκένωση Λαδόπουλου και ΑΒΕΞ

Ωστόσο ενώ το πρώτο διάστημα μετά την μετακίνησή τους εκτός Πατρών, στον χώρο του λιμένα επιχειρούσαν να μπουν συνήθως, 5 με 10 άτομα, τώρα παρατηρείται αύξηση και καθημερινά εφορμούν περί τα 15 - 20 άτομα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πάτρα: "Καμπανάκι" από κατοίκους του Νοτίου Τομέα για το μεταναστευτικό - Βλέπουν αύξηση αλλοδαπών

 

Προχωρά η κατασκευή της εσωτερικής περίφραξης του λιμανιού - Πώς θα είναι ο διάδρομος περιπολίας - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Μάλιστα και οι συλλήψεις στο λιμάνι έχουν αυξηθεί , συγκριτικά με το πρώτο διάστημα μετά την αστυνομική επιχείρηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Αυτό που παρατηρείται  επίσης, όπως πληροφορείται το thbest.gr, είναι κάποιοι να έχουν κρυφτεί στα ημιαξόνια κυρίως, πριν τα βαρέα οχήματα μπουν στον χώρο της λιμενικής ζώνης. Με ό,τι κίνδυνο για τη ζωή τους εγκυμονεί αυτό.

Πρόσφατο είναι το συμβάν με τον μετανάστη που προσπάθησε να κρυφτεί στα ημιαξόνια και εν τέλει παρασύρθηκε από  την νταλίκα μέσα στο λιμάνι. Ο τραυματισμός του ήταν βαρύτατος και κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Εξάλλου, όπως είπε πρόσφατα η Αντιστράτηγος της  ΕΛ.ΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη από την επόμενη μέρα της επιχείρησης, μέχρι και σήμερα, έχουν απομακρυνθεί περίπου 600 μετανάστες. Λίγοι παραπάνω από 600 είχαν απομακρυνθεί με την αστυνομική επιχείρηση.

Καθημερινά αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης με περιπολικά και δικυκλιστές ελέγχουν στον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ, στον ΟΣΕ, στον σταθμό Κανελλόπουλου, στην παραλιακή στα παλιά εργοστάσια της ΑΒΕΞ, της Πειραϊκής  Πατραϊκής, καθώς και  στην περιοχή πίσω από αυτά. Είναι σημεία στα οποία συνήθως κινούνται και από τα οποία γίνονται προσαγωγές.

Παράλληλα εξελίσσονται οι εργασίες για τη δημιουργία της  περίφραξης, μέσα από την διακοσμητική υπάρχουσα, ώστε να γίνει ένας περίβολος, ο οποίο θα ελέγχεται και από κάμερες.

Ενισχύεται επίσης με δεύτερη περίφραξη ο χώρος του ISPS.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει την ολοκλήρωσή του μέχρι τον Μάιο του 2019. Ωστόσο ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ έχει δηλώσει ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να ολοκληρωθεί εντός του 2018. Δείτε  ΦΩΤΟ από τις εργασίες κατασκευής της μεγάλης περίφραξης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις