Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Ιωακείμ στην Πάτρα -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου...

Ανήμερα στις 3/7 ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος λειτούργησε στο Mοναστήρι στα Νοτενά Αχαΐας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωακείμ, τόσο στη Μονή της Παναγίας των Νοτενών όσο και στην πόλη των Πατρών όπου ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ίδρυσε Ενορία και θεμελίωσε Ναό στο όνομά του Οσίου Ιωακείμ.

Την παραμονή της εορτής, την Δευτέρα 2/7/2018 ο κ.κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Οσίου στην έξω Αγυιά που ήταν γεμάτος από κόσμο. Η Aκολουθία τελέστηκε στον κάτω Ιερό Ναό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πλησιάζουν προς το τέλος τους οι εργασίες αποπερατώσεως του κεντρικού Ιερού Ναού.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος μίλησε περί της οσίας βιοτής και πολιτείας του τοπικού Αγίου, Οσίου Ιωακείμ, ο οποίος έγινε ευρύτατα γνωστός  σε ολόκληρη την Ορθοδοξία, ενώ επίσης τόνισε την ανάγκη μιμήσεως εκ μέρους των πιστών της ζωής του Αγίου.

Στη συνέχεια μετά το πέρας του Eσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Οσίου στους δρόμους πέριξ της Eνορίας.

Ανήμερα την Τρίτη 3/7/2018 ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε το Mοναστήρι του Οσίου στα Νοτενά Αχαΐας και εκείθεν στο όρος όπου βρίσκεται το ασκητήριο και το σπήλαιο του Οσίου διαμορφωμένο εις Ιερό Ναό και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πλήθους λαού. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στου ασκητικούς αγώνες του Οσίου, ο οποίος αποτελεί σέμνωμα και καύχημα, τόσο της τοπικής Εκκλησίας των Πατρών, όσο και της Ορθοδοξίας συμπάσης.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των λειψάνων του Οσίου από το σπήλαιο έως την Ιερά Μονή.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. κ. Χρύσανθος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Οσίου στην έξω Αγυιά και μίλησε επίκαιρα περί της ζωής του Οσίου και της τιμής του από τους πιστούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις