Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η «πρόβα» αντιδρόμησης της Κανακάρη πήγε… ανάποδα! Τι λένε κάτοικοι και δημοτική Αρχή

Η «πρόβα» αντιδρόμησης της Κανακάρη πήγε...

Προβληματισμός στο Δήμο Πατρέων

Η πειραματική αντιδρόμηση της οδού Κανακάρη, από το ύψος της Αγίας Σοφίας μέχρι και την οδό Αράτου, σήμερα το πρωί, δεν πήγε και τόσο καλά. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν σταθμευμένα οχήματα εκατέρωθεν του δρόμου και η κυκλοφορία των οχημάτων το πρωί (από τις 6 μέχρι τις 11) δεν ήταν μεγάλη, υπήρξαν προβλήματα με τη διέλευση του διπλού λεωφορείου των ΚΤΕΛ, το οποίο αν και χωρίς επιβάτες «βρήκε» στο ύψος της Καρόλου και της Κανακάρη, λόγω της υψομετρικής διαφοράς του οδοστρώματος.

Το γεγονός αυτό προκαλεί προβληματισμό στο Δήμο Πατρεών,  ο οποίος αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής επιμένουν να μην εφαρμοστεί η αντιδρόμηση, τουλάχιστον άμεσα.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο του thebest.gr Θάνο Χριστακόπουλο, ο οποίος βρέθηκε το πρωί στο σημείο, ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος δήλωσε πως: «Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το διπλό λεωφορείο στη συμβολή Καρόλου και Κανακάρη και σε μικρότερο βαθμό στη Βότση και Κανακάρη. Θα εξετάσουμε τις δυνατότητες βελτίωσης του οδοστρώματος, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα, είτε ως είσοδος, είτε ως έξοδος της πόλης, ώστε να λειτουργεί κανονικά και για τα διπλά λεωφορεία.

Όλα αυτά θα τα δούμε στην πορεία, ακόμη δεν έχουμε οριστικοποιήσει τίποτα για την αντιδρόμηση της Κανακάρη, εξάλλου θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις». Αναφορικά με το αίτημα των κατοίκων για την επικαιροποίηση των μελετών του έργου, ο  κ. Στάμος σημείωσε ότι για το σκοπό αυτό, έχει εγγραφεί σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του Δήμου Πατρέων και στο επόμενο διάστημα θα βγει η σχετική προκήρυξη.

Από την πλευρά του ο κάτοικος της περιοχής Δημήτρης Δημητρόπουλος και εκπρόσωπος της συντονιστικής των κατοίκων που διαφωνούν με την αντιδρόμηση, δήλωσε στον Θάνο Χριστακόπουλο, πως η αντιδρόμηση της Κανακάρη πρέπει να γίνει σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε έναν έρημο δρόμο, ώστε να βγουν συμπεράσματα.

Όπως σημείωσε ο κ. Δημητρόπουλος, όποιες παρεμβάσεις και να γίνουν στο δρόμο, το διπλό αρθρωτό λεωφορείο δεν χωρά να περάσει από την Κανακάρη και ζήτησε να υπάρξει αναβολή της αντιδρόμησης της οδού, αφότου δοθεί στην κυκλοφορία η Μικρή Περιμετρική. Μετά από ένα εύλογο διάστημα λειτουργίας της μικρής Περιμετρικής θα μπορούν να βγουν συμπεράσματα για το μέτρο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρόπουλος.

 

 

Η ανακοίνωση του Δήμου

Ο Δήμος Πατρεών εξέδωσε πριν λίγο ανακοίνωση για τη δοκιμαστική αντιδρόμηση της Κανακάρη. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, δοκιμαστική διέλευση της Κανακάρη από και προς το κέντρο της Πάτρας,  από τετραξονικό φορτηγό βαρέως τύπου, λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ, αρθρωτό λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ και απορριμματοφόρο.

Η δοκιμαστική διέλευση των οχημάτων έγινε παρουσία των Αντιδημάρχων Παύλου Στάμου και Χρήστου Κορδά, του Προέδρου του αστικού ΚΤΕΛ και κατοίκων της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής διέλευσης δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, παρά μόνο στη διέλευση του μεγάλου αρθρωτού λεωφορείου και προς τις δύο κατευθύνσεις της οδού Kανακάρη.

Όσα προέκυψαν από την δοκιμή αυτή θα μελετηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου και την Δημοτική Αρχή.

Πρώτη ενημέρωση: 11.40

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις