Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Μύλος" το Εργατικό Κέντρο- Ποιοι και γιατί δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα των εκλογών- Οι πρωταγωνιστές μιλούν στο thebest.gr

Πάτρα: "Μύλος" το Εργατικό Κέν...

«Δεν έγινε σεβαστή απόφαση του Δικαστηρίου»

Ούτε μέσω των εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή δεν εκτονώθηκε η ένταση που επικρατεί εδώ και μήνες στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και τούτου γιατί η παράταξη «ΣΥΝ.ΔΕ.ΣΥ.» (πρώην ΠΑΣΚΕ) θεωρεί την όλη διαδικασία άκυρη και προσέφυγε στη δικαιοσύνη προκειμένου να μην αναγνωριστεί το αποτέλεσμα. «Τα πάντα έγιναν όπως έπρεπε, έχουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο και προχωράμε σε συγκρότηση την ερχόμενη Πέμπτη κοιτάζοντας μπροστά για το καλό των εργατών της πόλης», απαντά από την πλευρά του μιλώντας στο thebest.gr ο εκπρόσωπος της πλειοψηφούσας παράταξης ΤΑΣ (του ΠΑΜΕ) Δημήτρης Αγγελόπουλος.

Το σημείο τριβείς αυτή την φορά που για ακόμα μια φορά φθάνει την αντιπαράθεση στα άκρα είναι η προσωρινή απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που πήρε η παράταξη «ΣΥΝ.ΔΕ.ΣΥ.» σύμφωνα με την οποία στις εκλογές έπρεπε να συμμετάσχουν και οι αντιπρόσωποι των σωματείων που είχε αποκλείσει η προσωρινή διοίκηση με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Όπως υποστηρίζει η επικεφαλής της παράταξης Σταυρούλα Παναγοπούλου, η Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών και η δικαστική αντιπρόσωπος δεν έλαβαν υπόψη τους την συγκεκριμένη απόφαση με αποτέλεσμα αρκετοί αντιπρόσωποι να μην έχουν δικαίωμα ψήφο.

«Είχαμε κοινοποιήσει την απόφαση στην εφορευτική επιτροπή, όμως διαπιστώσαμε ότι αποκλειστήκαμε από τη διαδικασία. Κινηθήκαμε λοιπόν με μήνυση εναντίον εκείνων που δεν εφαρμόζουν τις δικαστικές αποφάσεις. Είναι ντροπή να λένε ότι γιορτάζουν τη δημοκρατία. Ουσιαστικά χλευάζουν τον κόσμο ανερυθρίαστα. Οι εκλογές ήταν ένα φιάσκο. Είναι άκυρες και θα καταρριφτούν», σημειώνει μιλώντας στο thebest.gr η κυρία Παναγοπούλου.

 

Εκλογές Εργατικού Κέντρου Πάτρας: Πρώτη δύναμη το ΠΑΜΕ – Τι πήραν οι παρατάξεις

 

Σαφείς ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο διενεργήθηκαν οι εκλογές καταθέτει και ο Γιώργος Παπασπυρόπουλος εκ μέρους της Εργατικής Ενότητας-Ανατροπής (στηρίχθηκε από Αριστερές δυνάμεις). Όπως εξηγεί στο thebest.gr το γεγονός ότι δεν άλλαξε το μητρώο και οι κάλπες στήθηκε με εκείνο που είχε αποφασίσει η προσωρινή διοίκηση, οδηγεί ουσιαστικά στην αντικατάσταση μιας «νόθας» διοίκησης με μια άλλη επίσης «νόθας».

"Εμείς εξ΄ αρχής είχαμε πει πριν φτάσει το Εργατικό Κέντρο στις κάλπες να διεξαχθούν νέες, νόμιμες εκλογές σε όλα τα σωματεία ώστε να εξασφαλίσουμε ότι όλα έχουν τον αριθμό των αντιπροσώπων που πραγματικά δικαιούνται. Αυτό δεν έγινε δεκτός και να τα αποτελέσματα.

Πέραν αυτού οι αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές αλά καρτ. Δηλαδή ναι εφαρμόζουμε εκείνη που όριζε προσωρινή διοίκηση αλλά όχι αυτή που έλεγε να συμμετάσχουν στις εκλογές οι αντιπρόσωποι που έκοψε η Γενική Συνέλευση. Δεν θέλαμε να τορπιλίσουμε τη διαδικασία.

Στο τέλος όμως, όταν είδαμε πως διεξήχθησαν οι εκλογές υποβάλαμε ένσταση. Εάν ήθελαν να σεβαστούν τις δημοκρατικές διαδικασίες έπρεπε να αλλάξουν το μητρώο. Στην πορεία καταλήξουμε στην στάση που θα κρατήσουμε στο εξής", δηλώνει μεταξύ άλλων ο κ. Παπασπυρόπουλος.

Διαφορετική είναι η προσέγγιση του εκπροσώπου της ΤΑΣ, Δημήτρη Αγγελόπουλου ο οποίος τονίζει ότι οι εκλογές έγιναν σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας το οποίο πλέον γυρίζει σελίδα.

«Δεν μπορεί να συμμετέχεις σε μια διαδικασία όταν το σωματείο σου δεν έχει κάνει νομίμως εκλογές, όταν υποστηρίζει ότι μέσα σε τρεις ώρες προσήλθαν 400 αντιπρόσωποι ή όταν έχει εκλέξει ένα χρόνο πριν Εφορευτική Επιτροπή και στο μεταξύ να υπάρξει έλλειμμα διοίκηση», επισημαίνει, ο κ. Αγγελόπουλος μιλώντας στο thebest.gr, σχετικά με τα σωματεία που αποκλείστηκαν.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι οι εκλογές στο Εργατικό Κέντρο έγιναν τίμια και καθαρά, ενώ για τις ενστάσεις των υπολοίπων για την μη τήρηση της δικαστικής απόφαση για το μητρώο των συμμετεχόντων ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ σχολιάζει:

«Η απόφαση του δικαστηρίου ουδέποτε κοινοποιήθηκε επισήμως κι εγκαίρως στην εφορευτική επιτροπή και στην δικαστική αντιπρόσωπο. Άλλωστε πρόκειται για προσωρινή απόφαση ασφαλιστικών μέτρων. Όταν εκδικαστεί, βλέπουμε. Εμείς θα κάνουμε Έφεση και θα το φτάσουμε μέχρι τον Άρειο Πάγο κτλ.».

Η πλειοψηφία που διαμορφώθηκε λοιπόν μετά τις εκλογές της Κυριακής προχωράει κανονικά χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ενστάσεις και την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να συγκροτηθεί σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας η ΤΑΣ αναμένεται, να απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας στο Παναχαϊκό Συνδικαλιστικό Κίνημα με επικεφαλής τον πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης, Κώστα Σπανό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις