Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μπαρμπαρούσης: Δικογραφία και για την χθεσινή καταδίωξη - Ξέφυγε από μπλόκο στην Γέφυρα με το βουλευτικό αυτοκίνητο

Μπαρμπαρούσης: Δικογραφία και για την χθ...

Άκαρπες οι προσπάθειες εντοπισμού του

Με το βουλευτικό αυτοκίνητο εκινήτο ο Κ. Μπαρμπαρούσης όταν παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήμα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν χθες βράδυ, στην Αιτωλοακαρνανία, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα όσα είπε στη Βουλή.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο Κ. Μπαρμπαρούσης δεν υπάκουσε αρχικά σε σήμα αστυνομικών της τροχαίας να σταματήσει στα διόδια Μεσολογγίου και στη συνέχεια, με ελάχιστη ταχύτητα τα 180 χιλιόμετρα κατάφερε οδηγώντας επικίνδυνα με βροχή, να ξεφύγει με το βουλευτικό volvo από τα περιπολικά της αστυνομίας που τον καταδίωκαν.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίζεται για το συγκεκριμένο περιστατικό της καταδίωξης είναι ανεξάρτητη από τη δικογραφία για τα όσα είπε στη Βουλή.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δικογραφίας για την καταδίωξη ο αρχηγός της ΕΛΑΣ έχει ζητήσει να καταθέσουν όλοι οι αστυνομικοί με λεπτομέρειες για τις ενέργειες του καταζητούμενου ώστε να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες. Διευκρινίζεται ότι για το αρχηγείο της ΕΛΑΣ δεν τίθεται θέμα ευθύνης των αστυνομικών για τη διαφυγή του Μπαρμπαρούση.

Η αναζήτηση συνεχίζεται στην περιοχή του Ξηρομέρου και έχουν στηθεί μπλόκα παντού αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ο Μπαρμπαρούσης ή το αυτοκίνητο.

 

09.10 Τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση και για τη συμπεριφορά που επέδειξε χτες το απόγευμα, όταν με επικίνδυνο τρόπο και κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα, ξέφυγε από τα μπλόκα της Αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ είναι καταζητούμενος για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, έχει ζητήσει το Αρχηγείο του Σώματος.

Με εντολή του ίδιου του Αρχηγού αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, έχουν κληθεί να καταθέσουν όλοι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, από το Αντίρριο προς το Αγρίνιο, όπου ο Μπαρμπαρούσης ξέφυγε με σοβαρό κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα, προκειμένου να μη συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπως έχει ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, μετά την άσκηση δίωξης, για όσα είπε χτες το πρωί στη Βουλή.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του Αρχηγείου, σύμφωνα με την ενημέρωση από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας, ο Μπαρμαρούσης, ο οποίος ήταν μόνος του και οδηγούσε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volvo, δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας και τρέχοντας με ταχύτητα τουλάχιστον 180 χιλιομέτρων με βροχή, προσπέρασε περιπολικό και διέφυγε από αυτά που τον καταδίωκαν.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο βουλευτής της ΧΑ ήταν το βουλευτικό.

Μέχρι το πρωί ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας κυρίως στην περιοχή του Ξηρομέρου, αλλά ο Μπαρμπαρούσης δεν είχε εντοπιστεί.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15/6/2018

Πρωτοφανής καταδίωξη από την ΕΛ.ΑΣ του αυτοκινήτου στο οποίο επιβαίνει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωσταντίνος Μπαρμπαρούσης, εξελίσσεται την τελευταία ώρα στον εθνικό αξονα Αθηνών-Πατρών. Το αυτοκίνητο του βουλευτή που έχει αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα πέρασε γύρω στις 9μμ τα διόδια της γεφυρας του Ρίου ακολουθούμενο απο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ με τον βουλευτή να αρνείται να σταματήσει!

Ποινική δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας ασκήθηκε από την εισαγγελία στον Μπαρμπαρούση

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αποφεύγουν να βάλουν «μπλόκο» περιπολικών στην πορεία του βουλευτή με τον φόβο μην σημειωθεί τροχαίο ατύχημα στην «τρελή πορεία» του ΙΧ του Μπαρμπαρούση.

Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής αναζητείται μεταξή Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, ενώ περιπολικά της Αστυνομίας έχουν αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν σε Λευκάδα, Πρέβεζα και Άρτα, για να εμποδίσουν να διαφύγει, ενώ αστυνομικοί ελέγχουν και το σπίτι π[ου διαθέτει στον Αστακό Αιτωολοακαρνανίας. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι κρύβεται σε χωριό της περιοχής του Μεσολλογγίου.

Αυτός ο τύπος είναι βουλευτής με 4.710 ψήφους- Ναι, υπάρχουν (τουλάχιστον) 4.710 όμοιοί του...

Στις Αρχές έχει σημάνει συναγερμός ενώ συγκλήθηκε σύσκεψη με συμμετοχή των επιτελείων των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αιτωλίας και Αχαϊας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις