Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λ. Κονι...
Μαρτάτος Tάκης

Την ξενάγησε στους διάφορους χώρους του νέου μουσείου η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα

Το εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης επισκέφτηκε την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων, δεδομένου ότι οι εργασίες που αφορούν στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με σκοπό να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό, ξεκίνησαν ώστε το δεύτερο εξάμηνο του 2019, να παραδοθεί το κτίριο στην Εθνική Πινακοθήκη Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου.

Την κ. Κονιόρδου υποδέχτηκε η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, η οποία την ξενάγησε στους διάφορους χώρους του νέου μουσείου και την ευχαρίστησε για την αμέριστη υποστήριξή της.

Η Υπουργός επισκέφθηκε όλους τους χώρους, από την επιβλητική αίθουσα υποδοχής έως τις αίθουσες των μόνιμων συλλογών και των περιοδικών εκθέσεων, τους χώρους διοίκησης, βιβλιοθήκης, τα εργαστήρια συντήρησης, τις υπόγειες αποθήκες των έργων τέχνης, οι οποίες έχουν πλήρως ολοκληρωθεί, καθώς και τα ήδη εγκατεστημένα μηχανοστάσια. Στη συζήτηση που ακολούθησε με όλους τους συντελεστές η υπουργός ενημερώθηκε για τα επόμενα στάδια ολοκλήρωσης του έργου και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά και να στηρίζει το όλο εγχείρημα. Η επίσκεψη διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Την Υπουργό συνόδευσαν στην επίσκεψη, ο διευθυντής του γραφείου της, Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου και επιτελικά στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου, οι τεχνικές υπηρεσίες του Υ.Π.Π.Ο.Α. που έχουν την ευθύνη της επίβλεψης, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας ΒΕTAPLAN Α.Ε., που εκτελεί έργο τεχνικού συμβούλου για την Β΄ φάση της επέκτασης της ΕΠΜΑΣ, η οποία πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (πτέρυγα Ι.Σ.Ν.).

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις