Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Συνεχίζονται οι λαϊκές συνελεύσεις - Στο Ανατολικό διαμέρισμα απόψε

Πάτρα: Συνεχίζονται οι λαϊκές συνελεύσει...

ΦΩΤΟ από τη χθεσινή

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Αρκτικό Διαμέρισμα, στο ΚΑΠΗ της Αγυιάς, λαϊκή συνέλευση με θέμα την οργάνωση της νέας λαϊκής κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 17 Ιουνίου, με βασική διεκδίκηση: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα – Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία».

Παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι, Παύλος Στάμος, Διονύσης Πλέσσας, ο Πρόεδρος του Αρκτικού Διαμερίσματος, Ευθύμιος Αγγελόπουλος, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων και δημότες.

Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Στις 15 και στις 17 του μήνα η Δημοτική Αρχή, με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, διοργανώνει νέα μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση διεκδικώντας δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή και αγωνιστική παρουσία των φορέων, των σωματείων και συλλόγων, των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, ώστε να γεμίσει η Πάτρα και οι γειτονίες της, να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή των ανέργων και αυτών που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου».

Ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας στην εισήγησή του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εκτός από το θέμα της ανεργίας, ως Δημοτική Αρχή έχουμε θέσει και το θέμα των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας. Όπως γνωρίζετε από την 1η Μάη οι Δήμοι υποχρεούνται δια νόμου να βγάζουν σε πλειστηριασμό όσων οφείλουν σε αυτούς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του ζητά άμεση νομοθετική ρύθμιση που να προστατεύει την λαϊκή οικογένεια από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική τους κατάσταση και που να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτούς που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν ούτε έχουν να πληρώσουν.

Ζητάμε από την κυβέρνηση, όπως δια νόμου προβλέπει ελαφρύνσεις σε εταιρείες που έχουν πτωχεύσει ή εμφανίζουν αδυναμία, να προχωρήσει σε θεσμοθέτηση ελαφρύνσεων και για το λαό που έχει πτωχεύσει χωρίς τη θέλησή του.

Ζητάμε τη νομοθετική ρύθμιση για να προχωρήσουμε στην διαγραφή των χρεών των ανέργων, των ενταγμένων στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης κι όλων των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν. Αντιθέτως στο μεγάλο κεφάλαιο που χρωστάει στο Δήμο και που με νόμους κατορθώνει και ξεφεύγει, η Δημοτική Αρχή, παίρνει όλα τα μέτρα για να πληρώσουν τις οφειλές τους».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις εκπρόσωπων συλλόγων και πολιτών, έγινε διάλογος και κατατέθηκαν προτάσεις.

Οι λαϊκές συνελεύσεις συνεχίζονται:

-Σήμερα Τρίτη 5 Ιουνίου Ανατολικό Διαμέρισμα, 7.30 μ.μ. (Γραφεία Ανατολικού Διαμερίσματος, Εγλυκάδος 98).

-Τετάρτη 6 Ιουνίου Κεντρικό Διαμέρισμα, 8.00 μ.μ. (Γραφεία Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, Φωκαίας 26).

-Πέμπτη 7 Ιουνίου Νότιο Διαμέρισμα, 7.30 μ.μ. (Εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα, στο Λαϊκό Στέκι).

-Παρασκευή 8 Ιουνίου Δημοτική Κοινότητα Μεσσάτιδας, 7.30 μ.μ. (Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Διαμερίσματος Οβρυάς, προαύλιο ιερού ναού Παναγίτσας).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις