Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Tα σημεία στις σκάλες της οδού Πατρέως που πρέπει να βελτιωθούν- Η πρόταση φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών

Tα σημεία στις σκάλες της οδού Πατρέως π...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε αναλυτικά

Φοιτητές του τμήματος πολιτικών μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών έκαναν την πτυχιακή τους εργασία πάνω στην αχαϊκή πρωτεύουσα και ειδικότερα την οδό Πατρέως στο ύψος της από την Κανακάρη, εως και την πλατεία Γεωργίου στην προοπτική της διασύνδεσής της με την Άνω Πόλη. Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται την ανάπλαση μιας από τις κεντρικότερες οδούς του ιστορικού κέντρου της πόλεως των Πατρών καθώς και την σύνδεση της με το ανώτερο τμήμα της πόλης και πιο συγκεκριμένα με την ιστορική πλατεία Αγ. Γεωργίου.

Ο τρόπος που εργάστηκαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών ήταν αυτός που τους προτάθηκε και από τον καθηγητή Διονύσιο Ρουμπιέν.

Αφού συγκέντρωσαν ιστορικά στοιχεία τόσο για την οδό όσο και για τις σκάλες που αποτελούν το συνδετικό κρίκο με την άνω πόλη, μελέτησαν τις χρήσεις και τους τύπους των κτηρίων που υπάρχουν στη περιοχή.

Με λίγα λόγια προχώρησαν σε μια ενδελεχή απεικόνιση της παρούσας κατάστασης της περιοχής τόσο μέσω γραφημάτων όσο και μέσω σχεδίων που έγιναν με τη λήψη χαρακτηριστικών μετρήσεων από τους ίδιους, επί τόπου.

Στη συνέχεια και αφού εντόπισαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται, τους τρόπους και τη σημαντικότητα της αντιμετώπισης τους , έκαναν τις δικές τους προτάσεις, φροντίζοντας να μην ξεφεύγουν από τις αντίστοιχες κατευθυντήριες γραμμές του ΥΠΕΚΑ και επίσης να μην αλλοιώνουν την συνολικότερη εικόνα του ιστορικού κέντρου της Πάτρας του οποίου αποτελεί μέρος και η οδός.

Πάτρα: Οι σκάλες της οδού Πατρέως...Η ξεχασμένη κι ... - The Best News

Τα χρωματιστά σημεία επιδέχονται βελτιώσεων - αναπλάσεως

Τα χρωματιστά σημεία επιδέχονται βελτιώσ...

Τα χρωματιστά σημεία επιδέχονται βελτιώσεων - αναπλάσεως

Tο υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας έχει διαμορφώσει μια σύγχρονη πολιτική για τις αστικές αναπλάσεις η οποία και αποτέλεσε τον κύριο άξονα γύρω από τον οποίο κινήθηκαν οι προτάσεις των φοιτητών του τμήματος πολιτικών μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Συγκεκριμένα επειδή μελέτησαν την ανάπλαση μιας από τις οδούς του ιστορικού κέντρου της πόλης έπρεπε να προστατέψουν τα κτήρια που προσδίδουν ιστορική αξία και να τα αναδείξουν σε συνδιασμό με τα σύγχρονα κτήρια που υπάρχουν γύρω τους.

Σύμφωνα με την πτυχιακή εργασία των φοιτηών, πρόκειται για μια ανάπλαση δυο ταχυτήτων που θα εξαλείψει τα προβλήματα της περιοχής και θα αναδείξει όλα τα θετικά της στοιχεία. Επίσης είναι σημαντικό να αναφερθεί πως δεν αντιμετωπίστηκε το υπό μελέτη τμήμα της οδού σαν ανεξάρτητο στοιχείο της Πάτρας αλλά σαν κομβικό τμήμα έτσι ώστε να αποφευχθούν άτοπες και άκυρες επεμβάσεις.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜ. ΠΟΛΙΤΙΚΩΒ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΤΡΕΩΣ

"Το σύνολο της περιοχής παρουσιάζει μια ομοιομορφία προβλημάτων που διευκολύνει  σε μεγάλο βαθμό την αντιμετώπισή τους. Από την ανάλυση που έγινε παραπάνω είναι εμφανές πως τα κύρια προβλήματα είναι : η ύπαρξη graffiti, οι μεγάλες και έντονες πινακίδες, η παραμόρφωση ανοιγμάτων για τη δημιουργία καταστημάτων, η  αποκόλυση επιχρισμάτων, η οξείδωση των κιγκλιδωμάτων και η υγρασία.

Πέρα όμως από τις επιμέρους εμβάσεις στον ιδιωτικό δομημένο  χώρο δε παραλείπουμε να  κάνουμε προτάσεις βελτίωσης της συνολικότερης εικόνας της περιοχής με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, τη φύτευση τους και τη δημιουργία ραμπών για την διευκόλυνση πρόσβασης για ΑΜΕΑ.

Επίσης θεωρούμε χρήσιμη τη απαγόρευση της στάθμευσης κατά μήκος του υπό μελέτη τμήματος της οδού για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight