Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μονοι μας δίνουμε τη μάχη απέναντι σε όλους

Μονοι μας δίνουμε τη μάχη απέναντι σε όλους

Του Διονύση Τραυλού

Πριν 3 χρόνια στη χώρα, για πρώτη φορά στην μεταπολεμική Ευρώπη, ανέλαβε κυβέρνηση στην πατρίδα μας ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Το πλαίσιο που βρήκε ήταν ασφυκτικό. Από τη μία ένα υπέρογκο δημόσιο χρέος και από την άλλη άδεια ταμεία και ένα σχέδιο για αριστερή παρένθεση.

Σε αυτά τα ασφυκτικό πλαίσιο στην παιδεία είδαμε μια σειρά δίκαιων αιτημάτων του κινήματος να ικανοποιούνται:

-Κατάργηση της τιμωρητικής, συνδεδεμένη με το μισθολόγιο και ποσοστώσεις, αξιολόγησης.

-Κατάργηση του απαράδεκτου πειθαρχικού που έβγαλε σε αργία συναδέλφους για ψύλλου πήδημα.

-Επανίδρυση των καταργημένων δομών στην επαγγελματική εκ/ση και επαναπρόσληψη των απολυμένων.

-Ξεπάγωμα του μισθολογίου και ωρίμανση με τα χρόνια υπηρεσίας και όχι μετά από αξιολόγηση.

-Στήριξη της ειδικής αγωγής με πάνω από 10.000 προσλήψεις εκπ/κών κάθε χρόνο.

-Κατάργηση των κάτεργων των ΕΑΕΠ και ενιαίο δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά με ολοήμερο και ειδικότητες μέχρι και στο τελευταίο μονοθέσιο της χώρας.

-Καθιέρωση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών.

-Θέσπιση της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

-Άνοιγμα όλων των σχολείων, ειδικής και γενικής αγωγής, στις 11 Σεπτέμβρη με εκπ/κούς και βιβλία στη θέση τους.

-Αύξηση 12% της τακτικής χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων και αύξηση 50% των αυτοτελών πόρων των δήμων για επισκευές και συντήρηση σχολικών μονάδων, καθώς και 50 εκατ. επιπλέον χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Όλα αυτά παρά το αυστηρό πλαίσιο επιτήρησης. Με σωστή διαχείριση του προσωπικού, «γκρεμίζοντας» το πελατειακό σύστημα του βολέματος που είχαν στήσει τόσα χρόνια αλλά και με εξοικονόμηση πόρων από τη διαφθορά και τη ρεμούλα των προηγούμενων χρόνων.

Όμως δεν σταματάμε εδώ. Το νέο νομοσχέδιο για τις δομές υποστήριξης φέρνει δεύτερο ΚΕΣΥ (πρώην ΚΕΔΔΥ) στην Αχαΐα και αυξημένο προσωπικό καθώς και μια σειρά νέων ειδικοτήτων σε αυτά. Επίσης καταργείται ο μονοπρόσωπος θεσμός  του σχολικού συμβούλου και περνάμε σε ένα διεπιστημονικό, συλλογικό και δημοκρατικό όργανο, το ΠΕΚΕΣ.

Για όλα τα παραπάνω, συνάδελφοι/ισσες, οι εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τις μάχες μόνοι τους, απέναντι στο παλιό κατεστημένο, σε πολιτικά κόμματα,σε δημάρχους, απέναντι στις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις του ΟΟΣΑ και της τρόικας, απέναντι σε θεούς και δαίμονες που ήθελαν να επιβάλλουν το σχολείο της αγοράς, τους «μάνατζερ» στα σχολεία και τις αυτόνομες σχολικές μονάδες και την κατηγοριοποίηση τους.

Όλες οι άλλες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις το μόνο που έκαναν αυτά τα χρόνια είναι να τρομοκρατούν, να καταστροφολογούν, να καταψηφίζουν τα πάντα στην βουλή και να βάζουν τρικλοποδιές.Πολλές φορές ακόμα και «καρφώνοντας» στους θεσμούς τις προθέσεις του υπουργείου, σε μια προσπάθεια να «κλείσει η αριστερή παρένθεση»

Και τι δεν ακούσαμε τα τελευταία χρόνια, για απολύσεις 7.000 αναπληρωτών, για κατάργηση της ώρας σίτισης, για κλείσιμο των ολοήμερων, για αύξηση διδακτικού ωραρίου, για υποχρεωτική παραμονή μέχρι τις 2 στα σχολεία, για χιλιάδες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, για μειώσεις μισθών. Μόνο για τσουνάμι, μετεωρίτες και εξωγήινους από τον Υμηττό δεν μας είπαν.

Όμως δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε τις μάχες μας για μόνιμους διορισμούς με βασικό κριτήριο την προϋπηρεσία, για περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία στα σχολεία, για περαιτέρω χρηματοδότηση των σχολείων και της παιδείας, για καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Συνάδελφοι/ισσες, και αυτές τις μάχες να είστε σίγουροι ότι μόνοι μας θα τις δώσουμε. Πάλι οι υπόλοιποι θα περιμένουν στη γωνία να βάλουν τρικλοποδιές. Θα προσπαθήσουν να σας παραπλανήσουν, να σας τρομάξουν, να σας τρομοκρατήσουν με fake news και hoaxes, γιατί μόνο έτσι έχουν λόγο ύπαρξης, κραυγάζοντας και καταγγέλλοντας. Δεν έχουν προτάσεις, δεν έχουν θέσεις και το μόνο που ξέρουν είναι να κάνουν φασαρία για να ακουστούν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα στηρίζουμε στις εκλογές του συλλόγου την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ), τη μόνη συνδικαλιστική παράταξη που με σταθερές θέσεις και προτάσεις πάλεψε για το δίκαιο και σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας στους συνδικαλιστικούς «Πορτοσάλτε» της καταστροφολογίας.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΑΝΟ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Διονύσης Τραυλός, αναπληρωτής δάσκαλος και μέλος της Νομ. Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις