Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Την Παρασκευή έχουμε παρουσίαση!

Την Παρασκευή έχουμε παρουσίαση!

της Αναστασίας Δημητροπούλου

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015. «Έχω άγχος», της ψιθύρισα λίγο αφότου συστηθήκαμε. Αλήθεια ήταν. Είχα αρκετό. Τα χέρια μου έτρεμαν και ίδρωναν όσο κρατούσα υπό μάλης το βιβλίο της, ενώ είχα να αντιμετωπίσω και εκείνο το επίμονο βράχνιασμα που κλωθογύριζε στο λαιμό μου όσο πλησίαζε η στιγμή που το κοινό θα σώπαινε για να ακούσει ό,τι είχα να πω. «Είναι η πρώτη μου παρουσίαση», συνέχισα όταν με αγκάλιασε και παραμέρισε ελαφρώς τις αφέλειες από το μέτωπό μου. Με κοίταξε στα μάτια με αγάπη και εμπιστοσύνη. Ακριβώς όπως θα κοίταζε ένα από τα παιδιά ή τους ήρωες των ιστοριών της. «Να ξέρεις, μικρό μου νεραϊδάκι, ότι είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που όπως θα έλεγε κι ο Λειβαδίτης, αξίζει να ζει κανείς για να τους συναντήσει. Είμαι βέβαιη πως τα λόγια σου τα έχεις φιλτράρει πρώτα με την καρδιά κι έπειτα με το μυαλό σου. Πες τα όπως θα τα έλεγες στους φίλους σου, όπως θα περιέγραφες ένα όνειρο που σε πλημμύρισε έντονα συναισθήματα, ή ένα εξωτικό μέρος που έχεις επισκευθεί πολλές φορές με τη φαντασία σου. Δεν θα είσαι μόνη, άλλωστε. Εγώ γιατί είμαι εδώ;»

Αυτή είναι η Ρένα Ρώσση Ζαΐρη. Γράφει πάντα για όλες τις σημαντικές σκέψεις που αργά ή γρήγορα συγκρούονται με τα συναισθήματά μας ενώ όταν μιλάει δε χρειάζεται καμία προετοιμασία. Έτσι  συμβαίνει με όσους επιλέγουν να σου ζεστάνουν την καρδιά με μια καλή κουβέντα, με μιαν εμπειρία τους που σίγουρα θα ταυτίζεται με κάποια δική σου, με ένα στοργικό χτύπημα στον ώμο κι ένα ζεστό, παιδικό χαμόγελο. Κι αφού λοιπόν παρουσιάσαμε με επιτυχία το βιβλίο της «Στην αγκαλιά του ήλιου» τρία χρόνια πριν, οι δρόμοι μας συναντώνται ξανά με το νέο της μυθιστόρημα «Αστέρια στη άμμο». Δεν έχει σημασία πόσες εκδηλώσεις μεσολάβησαν από τότε ως τώρα, σημασία έχει που υπάρχουν πάντα άνθρωποι που σε θυμούνται όχι μόνο όταν σε χρειάζονται, που σε επιλέγουν με τα μάτια κλειστά, κι ανυπομονούν να έρθει η στιγμή μιας ακόμα λογοτεχνικής κι όχι μόνο, συνάντησης. Σημασία έχει που υπάρχουν οι άνθρωποι που ξέρουν πως οι πραγματικοί φίλοι είναι τα μέλη μιας οικογένειας που δε μας έδωσε ποτέ ο Θεός.

Την Παρασκευή, 8 Ιουνίου στις 19:30, στο χώρο του βιβλιοπωλείου Discover (πεζόδρομος Βούρβαχη 3), υποδεχόμαστε την Ρένα Ρώσση Ζαΐρη, όπου θα μετρήσουμε «Αστέρια στην άμμο», πάντα με τη συντροφιά των φίλων της Λογοτεχνίας. Αυτών δηλαδή που κάθε βιβλίο τούς βρίσκει ένα διαφορετικό σπίτι στον κόσμο για να μείνουν. Αυτών που ξέρουν πως είναι περίπλοκος μηχανισμός η ανθρώπινη ψυχή και θα βρεθούν εκεί για να συζητήσουμε περί έρωτος, φιλίας, διλημμάτων και πεπρωμένου. Τα βιβλία της Ρένας Ρώσση Ζαΐρη κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Σας περιμένουμε!

Ομιλητές: Αναστασία Δημητροπούλου (Φιλόλογος – Μεταφράστρια),

Χαρά Λαμπροπούλου (Αναγνώστρια)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις