Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο -Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μαρία Μαρτίκα

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο -Έφυγε από ...

Στα 86 της χρόνια - Την θυμόμαστε ως μητέρα του Παύλου Ευαγγελόπουλου στο θρυλικό "Ρετιρέ"

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο από μία δυσάρεστη είδηση που έγινε γνωστή. Η ηθοποιός Μαρία Μαρτίκα, η αγαπημένη “κυρία Θάλεια” από τη δημοφιλή σειρά του Mega, «Το Ρετιρέ» του Γιάννη Δαλιανίδη έσβησε σε ηλικία 86 ετών.

Η Μαρία Μαρτίκα είχε γεννηθεί στις 15 Μαΐου του 1932 και είχε αποφοιτήσει από την δραματική σχολή Κάρολος Κουν το 1961. Έχει παίξει σε πολλούς ρόλους στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Είχε παίξει και στην σειρά «Εμείς και Εμείς».Τα τελευταία κοντά 18 - 20 χρόνια απείχε από την τηλεόραση, έχοντας επιλέξει να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με λίγους φίλους στην καθημερινότητά της.

Την είδηση για τον θάνατό της καλής ηθοποιού έκανε γνωστή ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τα εξής: “Έφυγε και η Μαρία Μαρτίκα….η αγαπημένη κυρία Θάλεια του θρυλικού μας “ΡΕΤΙΡΕ”. Σπουδαία θεατρίνα με σημαντικούς ρόλους στο θέατρο. Έφυγε στα 86 της χρόνια και είχε να εμφανιστεί περισσότερο από 20 χρόνια. Ζούσε μοναχικά με λίγους φίλους στο πλευρό της. Μαρία μου καλό σου ταξίδι! θα σε θυμάμαι πάντα….ο δικός σου Άλκης…..”.

*Η Μαρία Μαρτίκα ήταν και καλή φίλη με την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ανάμεσα στις ταινίες που είχε παίξει συγκαταλέγονται οι: Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965), Η θεία μου η χίπισσα (1970), Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971) όπου είχε υποδυθεί μία πελάτισσα στο μέντιουμ που έκανε η Ρένα Βλαχοπούλου και η Μαρία Ιωαννίδου, Το προξενιό της Άννας (1972) του Παντελή Βούλγαρη, Πέτρινα χρόνια (1985) επίσης του Π. Βούλγαρη, Τα παιδιά της Χελιδόνας (1987) αλλά και το Εφάπαξ (2001) του Νίκου Ζαπατίνα όπου έπαιξε πλάι στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Είχε γεννηθεί σε μια μικρή συνοικία στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Εθεωρείτο από τις πιο καλές ηθοποιούς μας τόσο σε κωμικούς όσο και σε δραματικούς ρόλους. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη και συγκίνηση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight