Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η επόμενη μέρα της επιχείρησης σκούπα στην παραλιακή της Πάτρας - Τι θα απογίνουν οι μετανάστες και τα εγκαταλειμμένα κτίρια...

Η επόμενη μέρα της επιχείρησης σκούπα στ...

Οι σκέψεις για την εκμετάλλευση των κτιρίων στα οποία διέμεναν οι πρόσφυγες

Η εντατική αστυνόμευση της παραλιακής ζώνης της Πάτρας, προκειμένου να μην επαναληφθούν οι εικόνες των τελευταίων μηνών, μιας και οι εναπομείναντες μετανάστες είναι πλέον ελάχιστοι, αλλά και η αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων κτιρίων τα οποία χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα οι μετανάστες, αποτελούν δυο από τις βασικές παραμέτρους που εξετάζουν την επόμενη ημέρα της εκκένωσης οι αρχές.

Στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης και της αξιοποίησης εντάσσονται και άλλα κτίρια της παραλιακής ζώνης πέραν του Λαδόπουλου και της ΑΒΕΞ, όπως η Πειραϊκή Πατραϊκή και τα Παλαιά Σφαγεία.

Το πρώτο βήμα είναι η περίφραξη των εγκαταστάσεων που εκκενώθηκαν.

Ό,τι απέμεινε από τους μετανάστες μετά την "σκούπα" της αστυνομίας μέσα από 20 ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Στην Κόρινθο οι μετανάστες και οι πρόσφυγες από την Πάτρα - Νέες ΦΩΤΟ από την πρωινή επιχείρηση "σκούπα"

 

 

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΟΙ 289 ΣΚΗΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Στο χώρο της ΑΒΕΞ οι μετανάστες είχαν στήσει τρία διαφορετικά μπλοκ με σύνολο 289 σκηνές. Σε κάθε ένα από αυτά, ξεχώριζε μια ξυλοκατασκευή στην οποία είχε τοποθετηθεί στρώμα, υπήρχαν καθρέπτες και ένα πολύμπριζο γεμάτο φορτιστές κινητών τηλεφώνων. Πιθανόν ανήκε στον «αρχηγό» κάθε ομάδας που «εξυπηρετούσε» τους υπόλοιπους στην παροχή ρεύματος ή άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, έφθασαν στο στρατόπεδο της Κορίνθου, δέκα πούλμαν γεμάτα μετανάστες που είχαν απομακρυνθεί το πρωί από την Πάτρα. Στο κλειστού τύπου κέντρο φιλοξενίας ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης για ενήλικες και ανήλικους μετανάστες.

Όσοι έχουν άδεια παραμονής και όλα τα νόμιμα χαρτιά δεν θα είναι έγκλειστοι στο στρατόπεδο της Κορίνθου που ναι μεν θα τους παραχθεί στέγη και φαγητό αλλά θα μπορούν να κυκλοφορούν στην πόλη όσο θέλουν.

Αλλά λεωφορεία με τους μετανάστες από την Πάτρα κατευθυνθήκαν προς Αθήνα αλλά και άλλους προορισμούς.

Στην επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών από την Πάτρα, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.30 το πρωί της Τρίτης, μετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες εισήλθαν ταυτόχρονα και στους δύο καταυλισμούς, ενημερώνοντας τους μετανάστες για την επικείμενη απομάκρυνσή τους.

Χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή αντίδραση και με συντονισμένο τρόπο οι 600 περίπου μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν σε δομές εκτός Αχαΐας, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των εγγράφων τους και η ταυτοποίηση τους.

Ανάμεσά τους εντοπίστηκαν και τέσσερις ανήλικοι για τους οποίους θα ληφθεί εδική μέριμνα, καθώς την επιχείρηση επόπτευαν και οι εισαγγελείς Ανηλίκων Ανθούλα Μπούμπα και Δήμητρα Καπελιαρή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία όσοι είναι νόμιμα διαμένοντες στη χώρα, θα φιλοξενηθούν με μέριμνα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε δομές φιλοξενίας. Όσοι διαμένουν παράνομα στη χώρα θα φιλοξενηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Δήμος Πατρέων: "Eίμαστε αντίθετοι στις «επιχειρήσεις σκούπα», ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις