Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γρ. Αλεξόπουλος: Ικανοποίηση για τη μεταφορά των μεταναστών - Θέτει θέμα προστασίας και φύλαξης των εργοστασίων

Γρ. Αλεξόπουλος:  Ικανοποίηση για τη μετ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Συνάντηση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου με τον Γ.Γ. Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας μετά την επιχείρηση εκκένωσης

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης των χώρων της ΑΒΕΞ και του κτιρίου Λαδόπουλου από τους πρόσφυγες – μετανάστες και την μεταφορά τους σε υφιστάμενους χώρους φιλοξενίας εκτός Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου με τον Γ.Γ. Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών κο. Τζανέτο Φιλιππάκο, παρουσία ανωτέρων αξιωματικών της ΕΛΑΣ και εισαγγελικών αρχών της πόλης.

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, "γινε αποτίμηση της επιχείρησης, για την οποία όλοι έκριναν ότι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία , αφού σε πολύ μικρό χρόνο και χωρίς τη χρήση βίας, πάνω από 600 μετανάστες μεταφέρθηκαν ασφαλώς σε χώρους φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του από το αποτέλεσμα της επιχείρησης, αφού εισακούστηκε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας που το τελευταίο διάστημα είχε κορυφωθεί ως διεκδίκηση.

Παράλληλα ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα την περαιτέρω φύλαξη των χώρων, καθώς και την ετοιμότητα του κράτους να αντιμετωπίσει επαρκώς την όποια νέα προσπάθεια των διακινητών για μεταφορά νέων προσφύγων – μεταναστών στους χώρους αυτούς, όπως και σε παρακείμενους εγκαταλελειμμένους.

Ο Γενικός Γραμματέας συμφωνώντας, ζήτησε τη συνδρομή των φορέων της πόλης στην προσπάθεια αυτή, ευχαριστώντας για την έως τώρα άριστη συνεργασία την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Παράλληλα πρέπει οι ιδιοκτήτες των κτιρίων αυτών να αναλάβουν περαιτέρω ευθύνες για την προστασία και την φύλαξη των ιδιοκτησιών τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη για την αποτελεσματικότητά της, καθώς από τη σύσκεψη στο γραφείο του κ. Αλεξόπουλου την περασμένη εβδομάδα, είχε διαφανεί η αποφασιστικότητά της για την αντιμετώπιση του θέματος, χωρίς χρήση βίας, όπως ακριβώς έγινε σήμερα.

Τέλος, ο κ. Αλεξόπουλος ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία, σε επίπεδο αξιωματικών και αστυνομικών, για την επάρκειά τους και την επιχειρησιακή τους ικανότητα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος  Αντιστράτηγος  Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς και ο Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών Αστυν. Δ/ντης Απόστολος Μαρτζάκλης.

Επίσης παρευρέθηκαν ο προϊστάμενος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών κ. Μεϊνδάνης Παναγιώτης και οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών Πατρών κα. Μπούμπα Ανθούλα και κα Καπελιάρη Δήμητρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις