Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Κλείνουν τουριστικές επιχειρήσεις λόγω των βουνών με τα σκουπίδια

Αιγιάλεια: Κλείνουν τουριστικές επιχειρή...

Με ρυθμούς χελώνας η αποκομιδή

Οι συνέπειες από την δραματική κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους της Αγιάλειας άρχισε να «χτυπάει» την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό που τα τελευταία χρόνια είναι ένα από τα ισχυρά χαρτιά της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες καταστήματα εστίασης και αναψυχής δεν μπορούν πλέον να λειτουργήσουν κανονικά λόγω των όγκων των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους και τα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να κλείνουν μέχρι να βρεθεί λύση.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και επιχειρηματίες της Αιγιάλειας, πλέον, με την σταδιακή άφιξη της θερμοκρασίας, η δυσοσμία είναι αφόρητη ενώ τα ποντίκια και τα έντομα κάνουν «πάρτι» κοντά στα βουνά των σκουπιδιών. Έτσι αρκετοί επαγγελματίες έχουν έρθει σε απόγνωση. Μάλιστα όπως αναφέρει στο thebest.gr το μέλος της Επιτροπής Αγώνα των Κατοίκων, Άκης Μουρίκης, γνωστό και πολυσύχναστο εστιατόριο στην παραλιακή των Σελιανιτίκων υποχρεώθηκε να βάλει λουκέτο, κι έπονται κι άλλα.

Μάλιστα ο «διασυρμός» της περιοχή είναι πλέον διεθνής καθώς αρκετοί ξένου τουρίστες που επισκέφτηκαν την Αιγιάλεια το Πάσχα και μετά, διαμένοντας σε ξενοδοχεία των Σελιανιτίκων, έπεσαν από τα σύννεφα διαπιστώνοντας το τεράστιο πρόβλημα με τα απορρίμματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις ούτε τα πούλμαν που τους μετέφεραν δεν μπορούσαν να περάσουν και χρειάστηκε η παρέμβαση τοπικών παραγόντων για να κινητοποιηθεί η δημοτική Αρχή και να μαζέψει τα σκουπίδια προκειμένου να μετακινηθούν οι τουρίστες.

Όπως εξηγεί ο κ. Μουρίκης από τις 6 εργολαβίες αποκομιδής απορριμμάτων που είχε ανακοινώσει και ψηφίσει η δημοτική Αρχή Αιγιάλειας μόνο οι δύο δουλεύουν ουσιαστικά με αποτέλεσμα η συγκέντρωση των σκουπιδιών να γίνεται με βασανιστικά αργούς ρυθμούς.

Και το κερασάκι στην τούρτα;

Στον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Αιγιάλειας εργάζονται μόνο 7 άτομα καθώς η δημοτική Αρχή δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 18 εργαζομένων με αποτέλεσμα η περιοχή, σε μια πολύ κρίσιμη και απαιτητική χρονική περίοδο, να απογυμνωθεί εντελώς και να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες.

Τέλος ο ΧΥΤΑ Αιγείρας παραμένει ανενεργός λόγω και της κινητοποίησης των κατοίκων, πρόκειται όμως για έναν ΧΥΤΑ ο οποίος ουσιαστικά, όπως επισημαίνει και ο κ. Μουρίκης, στερείται νόμιμης άδειας και στην περίπτωση που θα λειτουργήσει θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές εργασίες αναβάθμισης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις