Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Επιστημονική ημερίδα για τον Γάμο πραγματοποιήθηκε στο «Σήμαντρον»

Αιγιάλεια: Επιστημονική ημερίδα για τον ...

Υπό την προεδρία του καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Γεωργίου Φίλια

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Θεολογικά – Βιβλικά Σημεία και Λειτουργικά Στοιχεία του Γάμου» πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Σήμαντρον» στην Αιγιάλεια με τη συμμετοχή κληρικών και λαϊκών από την Αιγιάλεια, τα Καλάβρυτα, την Κόρινθο και την Αθήνα. Η Ημερίδα διοργανώθηκε από την Κατεύθυνση Χριστιανικής Λατρείας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Θεολογία και Κοινωνία».

Στο συνεδριακό κέντρο «Αιμιλιανός», συγκεντρώθηκαν πανεπιστημιακοί καθηγητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές και παρουσίασαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, υπό την προεδρία του καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας κ. Γεωργίου Φίλια.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, ο οποίος αρχικά συνεχάρη τους διοργανωτές για την επιλογή τους να προσεγγίσουν επιστημονικά το θέμα του γάμου, ευχόμενος να φωτίζει ο Πανάγαθος Θεός την προσπάθειά τους ώστε να προσφέρουν τις γνώσεις τους στην κοινωνία.

Αναφερόμενος στον γάμο και κατ’ επέκταση στην οικογένεια, ο κ. Αμβρόσιος τόνισε πως αλλοιώνονται όταν λειτουργούν δίχως να έχουν μέσα τους τον Χριστό. «Σας εύχομαι να βιώσετε αυτό που λέγει η Εκκλησία μας, δηλαδή “γεύσασθε και ίδετε ότι Χριστός ο Κύριος”. Γευθείτε για να καταλάβετε πόσο… γλυκός είναι ο Χριστός. Στην εποχή μας, δυστυχώς, όλα τα γεύεται ο άνθρωπος, όμως κάνει πέρα τον Χριστό… Προσπαθήστε να αναπτύξετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη σχέση σας με τον Χριστό και τότε όλα θα είναι ωραία, όλα θα είναι πιο… γλυκά!», είπε χαρακτηριστικά ο κ.κ. Αμβρόσιος.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των ομιλητών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, που ανέπτυξε το θέμα «Στοιχεία της Ακολουθίας του Αρραβώνα».

*Οι εργασίες της Ημερίδας ολοκληρώθηκαν στις5 το απόγευμα, με την ανακοίνωση των πορισμάτων – συμπερασμάτων, ενώ λίγο πριν την αναχώρησή τους από το «Σήμαντρον» οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με κατάνυξη την Ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος, ο οποίος βρίσκεται εντός της ξενοδοχειακής μονάδας, στην περιοχή Ελαιώνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις