Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας αποκτά Παράρτημα στην Πάτρα

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλ...

Επίσημη παρουσίαση της ομάδας και των στόχων την Τετάρτη, στον Δικηγορικό Σύλλογο

Στην αίθουσα «Κωστής Στεφανόπουλος» του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών θα παρουσιαστεί το απόγευμα της Τετάρτης 25 Απριλίου (ώρα έναρξης 8μμ) το Παράρτημα της Πάτρας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, ενός φορέα που τους τελευταίους μήνες επεκτείνεται γεωγραφικά ανοίγοντας αντίστοιχα παραρτήματα σε πολλές περιοχές της χώρας και του εξωτερικού. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η εκδήλωση της Πάτρας θα ξεκινήσει με μία προσφώνηση από την Διευθύντρια του Παραρτήματος της Πάτρας, κ. Άντα Δεββέ και μία εισαγωγή από τον ιδρυτή και Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας κ. Πέτρο Καψάσκη.

Θα ακολουθήσουν τρεις κεντρικές ομιλίες κατά την πρώτη συνεδρία, το συντονισμό της οποίας θα έχει ο δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.Οι ομιλίες είναι της κ. Ντόρας Κατσωνοπούλου (Καθηγήτριας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Cornell και Διευθύντριας Ερευνών και Ανασκαφών στην Αρχαία Ελίκη) με θέμα

«Πολιτιστική κληρονομιά και διπλωματία: μια αμφίδρομη σχέση», του κ. Γεώργιου Νεκτάριου Λόη (Διδάκτορα Θεολογίας, Ιστορικού-Σλαβολόγου, Καθηγητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου) με θέμα

«Πολιτιστική Διπλωματία: Θρησκευτική αυτοσυνειδησία και διεθνείς σχέσεις» και της κ. Γεωργίας Πετροπούλου-Conan (Διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Πάτρα) με θέμα: «Η γαστρονομία ως διαμορφωτής πολιτιστικής ταυτότητας».

Στη δεύτερη συνεδρία της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα εννέα μέλη του Παραρτήματος του Ινστιτούτου στην Πάτρα, καθένα εκ των οποίων θα παραθέσει σύντομη εισήγηση σχετικά με την συμμετοχή του στο φορέα και τον τομέα δραστηριοποίησής του.

Το Παράρτημα Πάτρας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας συνιστούν οι: Δημήτρης Κομποχόλης, Βιβή Λουκοπούλου, Αγγελική Μοσχοπούλου, Σπυρίδων Παναγόπουλος, Γιάννης Παπαδημητρόπουλος, Χριστίνα Παπανικόλα, Παναγιώτης Τσαλίδης, Παναγιώτης Φραντζής και Πέτρος Ψωμάς.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα μουσικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν ο Σταμάτης Λέκκας στο πιάνο, ο Γιώργος Μπουρδόπουλος στο κλαρινέτο και η σοπράνο Μαρία Θωμά. Κατά το κλείσιμο της εκδήλωσης θα προσφερθούν τοπικά προϊόντα στο κοινό και θα δοθεί σε όλους η ευκαιρία να γνωριστούν και να συζητήσουν με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου και τα μέλη του Παραρτήματος της Πάτρας.Σημειώνεται πως η ίδρυση του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας –την 25η Μαρτίου 2017- υπαγορεύτηκε από την ανάγκη ανασύστασης της Ελληνικής Πολιτιστικής ετερότητας και επαναπροσδιορισμού του εαυτού μας στον κόσμο, όχι πλέον με όρους αναπαραγωγής, αλλά δημιουργίας. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας, ως ο πρώτος και μοναδικός εκφραστής αυτής της ιδέας στην Ελλάδα, αποσκοπεί να αναπτύξει δραστηριότητες που σχετίζονται με τις πτυχές της Πολιτιστικής Διπλωματίας.

Με την Πολιτιστική Διπλωματία, η εξωτερική πολιτική μιας χώρας δεν εξετάζεται μέσα από την ανώδυνη αφήγηση των ιστορικών γεγονότων, αντιθέτως ενδιαφέρει ζωτικά η αποκωδικοποίηση των νοημάτων και των συμβόλων που βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Η προσπάθεια αυτή απέκτησε για πρώτη φορά σάρκα και οστά, μέσα απ' την ίδρυση του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας. Μια ομάδα νέων επιστημόνων, διαπνεόμενη από κοινό όραμα, επιχειρεί την αναβάθμιση του πολιτιστικού χαρακτήρα της χώρας μας με την υποστήριξη αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων από το χώρο των Επιστημών, των Τεχνών, της Διπλωματίας και της Άμυνας.Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στο http://www.helleniculturaldiplomacy.gr/.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις