Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι μαθητές της Πάτρας δημιουργούν ...ψηφιακά! Ολοκληρώνεται σήμερα το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Οι μαθητές της Πάτρας δημιουργούν ...ψηφ...

Δείτε ΦΩΤΟ από τη χθεσινή πρώτη ημερα

Με επιτυχία διεξήχθη η πρώτη μέρα του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Πάτρα, με 19 παρουσιάσεις  εργασιών  Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων ενώ ταυτόχρονα λειτούργησαν εργαστήρια για Arduino μέσω Scratch.

Στόχος του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, είναι: η ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, η ενημέρωση και διάδοση των μαθησιακών δραστηριοτήτων και η επικοινωνία των μελών της σχολικής κοινότητας μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.

Γι’ αυτό το λόγο το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή. Οι μαθητές κάθε σχολείου που συμμετέχει κάνουν μια σύντομη παρουσίαση της εργασίας τους στο ακροατήριο και επίδειξη του έργου τους στους επισκέπτες για ένα διάστημα 2-3 ωρών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που μίλησε προς τα παιδιά, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αχαΐας κ. Γεώργιος Αφράτης, ο Πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κ. Στρατής Γαλλόπουλος και ο πρόεδρος του παραρτήματος Αχαΐας της Π.Ε.Κα.Π. κ. Θεόδωρος Κούβελας που έκαναν σύντομο χαιρετισμό.

Τα παιδιά μας εξέπληξαν με τα επίκαιρα θέματα που ασχολήθηκαν και με τον άρτιο τρόπο παρουσίασής τους, δείγμα της επάρκειας γνώσεων και δεξιοτήτων που παρέχονται από τη Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση της περιοχής μας, όπως αναφέρει ο Δρ. Θεόδωρος Μπίρμπας Θεόδωρος, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19 Π.Ε. Αχαΐας - Ηλείας

Πλούσιο υλικό από την εκδήλωση υπάρχει στη διεύθυνση: https://8digifestach.blogspot.gr/p/blog-page_72.html.

Συγκεκριμένα:

•             Η σελίδα της ζωντανής μετάδοσης

•             Η αφίσα του Φεστιβάλ

•             Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

•             Το blog με τα έργα

•             Επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό από όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ

Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Πάτρα ολοκληρώνεται με τις παρουσιάσεις της Παρασκευής 20/4/2018 από 09:00 μέχρι 13:30 και μπορούν όσοι θέλουν να το παρακολουθήσουν στους χώρους του 3ου ΓΕΛ/3ου ΕΠΑΛ Πατρών στην οδό Αγ. Ιωάννη Πράτσικα 2 ή μέσω διαδικτύου.

και ορισμένες φωτογραφίες από τους διοργανωτές

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις