Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χρηματοδότηση από το Chivas Venture διεκδικεί το Seatrack του Πανεπιστημίου Πατρών

Χρηματοδότηση από το Chivas Venture διεκ...

Δείτε πώς θα ψηφίσετε

Υποψήφιο στο Chivas Venture είναι το SEATRAC! Η ελληνική συμμετοχή χρειάζεται την ψήφο μας έτσι ώστε με το βραβείο που θα κερδίσει η ομάδα της ΤΟΒΕΑ να φέρει ακόμα περισσότερα SEATRACs σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για το ηλεκτροκίνητο κάθισμα που επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές αναπηρίες στη θάλασσα 

Το πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC του Πανεπιστημίου Πατρών σε παραλίες της Αττικής

Η ψήφος μας θα καθορίσει πώς θα διαμοιραστεί το πρώτο μερίδιο των 200.000 δολαρίων από τη χρηματοδότηση του Chivas Venture! 
Για να ψηφίστε θα πρέπει να κάνετε “κλικ” στη σελίδα: 
https://www.chivas.com/…/finalists/people/gr-ignatios-fotiou

Στην υποψηφιότητα της TOBEA και του Ιγνάτιου Φωτίου αναφέρονται τα παρακάτω

Διευκολύνοντας την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα σε άτομα με κινητικές δυσκολίες!

Το seatrack και ο Γεράσιμος Φεσσιάν στο VICE -ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι, συνήθως αποτελεί ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Τόσο οι αμμώδεις όσο και οι βραχώδεις παραλίες δυσκολεύουν την πρόσβαση με αναπηρικό αμαξίδιο ή πιθανότατα την καθιστούν εντελώς αδύνατη. Αντίστοιχα, οι τουαλέτες και τα αποδυτήρια δεν είναι πάντα μελετημένα έτσι ώστε να εξυπηρετούν τα άτομα με αναπηρία. Έτσι, η εμπειρία τους στην παραλία καταλήγει να είναι περισσότερο ταλαιπωρία παρά ευχαρίστηση και χαλάρωση.

Στην TOBEA, επιδιώκουμε ν’ αλλάξουμε αυτά τα δεδομένα! Γι’ αυτό δημιουργήσαμε το SEATRAC, μια συσκευή για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα. Πρόκειται για ένα βοηθητικό εξοπλισμό ο οποίος δίνει την ευκαιρία σε άτομα με αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα να απολαύσουν, με ασφάλεια και κυρίως χωρίς καμία βοήθεια, τη θάλασσα και το κολύμπι. Ο μηχανισμός είναι απλός: αποτελείται από ράγες, πάνω στις οποίες κινείται ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα. Ο χρήστης μεταφέρεται από την παραλία στη θάλασσα (και αντίστροφα) πατώντας ένα κουμπί στο τηλεχειριστήριο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το SEATRAC τροφοδοτείται από ηλιακό πάνελ, καθιστώντας το ενεργειακά αυτόνομο και φιλικό προς το περιβάλλον.

Το SEATRAC μετατρέπει την παραλία σ’ ένα μέρος όπου όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως μπορούν να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν! Το 2017 χρησιμοποιήθηκε 13.000 φορές σε 61 παραλίες στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο.

Η χρηματοδότηση θα μας επιτρέψει να...

Διευκολύνουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους με αναπηρία ν’ απολαμβάνουν τη θάλασσα! Το SEATRAC διατίθεται χωρίς χρέωση στα άτομα με κινητικά προβλήματα. Η χρηματοδότηση θα μας βοηθήσει στη μαζικότερη παραγωγή του SEATRAC ώστε να μπορέσουμε να παράγουμε περισσότερα μηχανήματα σε χαμηλότερη τιμή, καθιστώντας το κόστος της τοποθέτησης στην παραλία πιο προσιτό για τους δήμους και τα ξενοδοχεία που επενδύουν σ’ αυτό.

Επιπρόσθετα, ένα μέρος της χρηματοδότησης θα μας βοηθήσει να εκπαιδεύσουμε και ν’ ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις σχετικά με τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, όχι μόνο τους φυσικούς αλλά και τους κοινωνικούς. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωστοποιήσουμε το προϊόν μας και τις λύσεις που μπορεί αυτό να προσφέρει.

Αρκεί να δεις τη χαρά στο πρόσωπό τους για να συνειδητοποιείς την αξία αυτής της ιδέας...

Ως μηχανικός, έχω μάθει να βρίσκω λύσεις σε οποιαδήποτε προβλήματα προκύπτουν και δε σταματάω μέχρι να τα καταφέρω. Το μότο μου είναι «ζήσε δημιουργικά κάθε στιγμή της ζωής σου». 
Όταν είδα το SEATRAC να χρησιμοποιείται όχι μόνο από άτομα με αναπηρία αλλά και από ηλικιωμένους, εγκύους και άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας, είπα μέσα μου ότι θα κάνω τα πάντα για να το προσφέρω σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Η χαρά στο πρόσωπό τους απολαμβάνοντας την παραλία παρέα με άλλους με έκανε να εκτιμήσω στιγμές της καθημερινότητάς μου που θεωρούσα αυτονόητες!

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις