Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πίστεψε, ρίσκαρε, εξελίξου

Πίστεψε, ρίσκαρε, εξελίξου

Του Στέλιου Ταταράκη

Στην εποχή που ζούμε η τεχνολογία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, αυξανούμενους όσο περνούν τα χρόνια. Λόγω αυτού έχουμε στα χέρια μας τρομερά εργαλεία και μέσα ώστε να δημιουργήσουμε πολύ μεγάλα και θαυμάσια επιτεύγματα και ιδέες.

Έχουμε στα χεριά μας πολύ μεγάλα τεχνολογικά επιτεύγματα όπως είναι το κινητό τηλέφωνο και ένα φοβερό μέσο δικτύωσης τo ίντερνετ, αυτά τα δύο είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τεχνολογίας διότι χάρη σε αυτά μπορούμε να δικτυωθούμε και να επικοινωνήσουμε σε όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από το που βρισκόμαστε. Μας δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας και μεταφοράς ιδεών οπουδήποτε θέλουμε, μέσα σε λίγα λεπτά. Πάνω σε αυτό το κομμάτι και σε αυτή την καινοτομία μπορούμε να βασιστούμε ώστε να δημιουργήσουμε ή να διαφημίσουμε την επιχείρησή μας. Αυτός είναι ένας νέος τρόπος επιχειρηματικότητας. Καθώς όμως είναι αρκετά καινούργιος είναι και μη αποδεκτός από πολλούς, κάνει την διαφορά σε ότι έχει να κάνει με την επιχείρηση.

Αυτό ήταν ένα παράδειγμα για να δούμε το πώς το να ρισκάρουμε και να εκτεθούμε δεν είναι ποτέ η χειρότερη λύση, σε πολλές περιπτώσεις είναι η καλύτερη και μπορεί να μας ανεβάσει ακόμα ποιο ψηλά.

Όταν πιστεύουμε στον εαυτό μας τότε μπορούμε να κάνουμε αυτά που θέλουμε και επιθυμούμε πραγματικότητα στη ζωή μας. Καλό είναι να ακούμε τους γύρω μας διότι κάτι έχουν να μας μάθουν και στο τέλος να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε γιατί μόνο εμείς ξέρουμε τις δυνάμεις μας και το τι μπορούμε να πετύχουμε. Πολύ δεν ρισκάρουν στη ζωή τους, πολύ έχουν βολευτεί με κάτι που δεν τους αξίζει και νομίζουν πως είναι ευτυχισμένοι, όμως για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην επιτυχία θα πρέπει να ρισκάρουμε να εκτεθούμε και να φεύγουμε μακριά από τον κύκλο που έχουμε βολευτεί. Όσο περίεργο και εάν ακούγεται όλο αυτό τόσο πιο σημαντικό είναι να το κάνουμε για να φτάσουμε στο πραγματικό επίπεδο που μας αρμόζει. Τότε θα καταλάβουμε και θα απελευθερώσουμε τη δύναμη, το πάθος, την ενέργεια που κρύβουμε μέσα μας.

Δυστυχώς υπάρχουν άτομα γύρω μας που μας λένε να μην πράξουμε, να μην ρισκάρουμε, δεν μας αφήνουνε να φύγουμε από αυτό τον στενό κύκλο που έχουμε μπει ο οποίος μας καταπιέζει χωρίς να μας εξελίσσει. Όμως αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε τα αυτιά μας και να μην ακούσουμε κανέναν. Δεν σημαίνει πως επειδή για κάποιους, κάτι, δεν ακούγεται καλό, πως δεν είναι κιόλας. Δεν σημαίνει πως επειδή αυτοί δεν κατάφεραν, δεν θα τα καταφέρουμε εμείς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Πολύ νομίζουν πως ξέρουν και στη πραγματικότητα δεν ξέρουν τίποτα, να έχεις πάντα τα αυτιά και τα ματιά σου ανοιχτά και να μην σταματήσεις να πιστεύεις ποτέ στον εαυτό σου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις