Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πόσοι θα είναι φέτος οι εισακτέοι στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας - ΔΕΙΤΕ αναλυτικά ανά τμήμα

Πόσοι θα είναι φέτος οι εισακτέοι στο Πα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αύξηση του αριθμού των εισακτέων πανελλαδικά ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας

Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα ανακοινώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας το Πρόγραμμα των πανελλαδικών Εξετάσεων. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα μετά από τις ανακοινώσεις του υπουργείου είναι ότι φέτος οι εισακτέοι φοιτητές και φοιτήτριες στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση θα είναι περισσότεροι από 3.000 σε σχέση με πέρυσι.

Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα ανακοινωθεί το Πρόγραμμα των πανελλαδικών Εξετάσεων

Πιο συγκεκριμένα και όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου σε δηλώσεις του στο περιθώριο του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας. «Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι θα είναι ένας αριθμός πάνω από 3.000 πρόσθετους φοιτητές και φοιτήτριες. Κάναμε μία πολύ συστηματική μελέτη για τις δυνατότητες των ιδρυμάτων , δίνουμε φέτος περισσότερες θέσεις. Υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση στη χρηματοδότηση και νομίζουμε ότι έχουν τη δυνατότητα τα ιδρύματα να απορροφήσουν αυτόν τον κόσμο και άρα θα μειωθεί και το άγχος των φοιτητών της τρίτης λυκείου που είναι στην τελική ευθεία. ανέφερε ο υπουργός υπογραμμίζοντας πως ο ακριβής αριθμός θα ανακοινωθεί μέχρι αύριο.

Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας φέτος θα μπουν 413 φοιτητές περισσότεροι από πέρσι. Το 2017 μπήκαν 4.135 ενώ το 2018 θα μπουν 4.548.

Στο ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας φέτος θα μπουν 134 φοιτητές περισσότεροι από πέρσι. Το 2017 μπήκαν 2.530 ενώ το 2018 θα μπουν 2.664.

Συνολικά 547 φοιτητές θα μπουν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδας

Φέτος τον πρόγραμμα των εξετάσεων θα είναι σε σχέση με πέρσι κατά μία με δύο ημέρες μικρότερο, λόγω μείωσης των πανελλαδικά  εξεταζόμενων μαθημάτων Ιστορίας και Μαθηματικών Γενικής Παιδείας των ΓΕΛ.

Όλες οι εκτιμήσεις της ομάδας του υπουργείου που εισηγείται στον υπουργό Παιδείας το Πρόγραμμα, είναι ότι οι Πανελλαδικές δεν μπορούν να ξεκινήσουν ούτε αργότερα από πέρσι ούτε νωρίτερα, αλλά μεταξύ 7 και 9 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΑΚΤΕΟΥΣ ΣΤΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

 

 


ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΑΚΤΕΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις