Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πειραματικό Δημοτικό Πάτρας: Αυτό το σχολείο ποιος θα το πάρει; Δεν βγαίνει άλλος Χειμώνας έτσι

Πειραματικό Δημοτικό Πάτρας: Αυτό το σχο...

Διεργασίες για να περάσει στη δικαιοδοσία του Δήμου

Στο επίκεντρο του τοπικού ενδιαφέροντος βρέθηκε το δημοτικό Πειραματικό σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην οροφή του με αποτέλεσμα διάδρομοι και τάξεις να πλημμυρίσουν. Ήδη στο σχολείο έγιναν κάποιες πρώτες και πρόχειρες παρεμβάσεις ωστόσο εκφράζεται ανησυχία ότι το σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζει δεν ξεπεράστηκε και στην πρώτη δυνατή νεροποντή θα έχουμε και πάλι τα ίδια.

Το γεγονός έχει κινητοποιήσει τώρα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καθώς διαπιστώνεται ότι το Πανεπιστήμιο της Πάτρας δεν έχει τη δυνατότητα να το συντηρήσει και να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις και στο άμεσο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την παρουσία του αρμόδιου αντιπρύτανη, Χρήστου Μπούρα, του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, του διευθυντή του σχολείου κι εκπροσώπων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Σε αυτή την συνάντηση διαπιστώθηκε ότι το Πανεπιστήμιο είναι πρόθυμο πλέον να παραδώσει το σχολείο στον Δήμο Πατρέων. Μετά από αυτό ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Βαγγέλη Πασσάς ανέλαβε την υποχρέωση να συντάξει σχετική επιστολή προς τον Δήμο Πατρέων όπου θα εξηγεί την κατάσταση που επικρατεί και θα ζητάει, εάν υπάρχει σύμφωνη γνώμη του Δήμου, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες παραχώρησης.

Εκτιμάται δε ότι, εάν αυτές οι διαδικασίες ξεκινήσουν άμεσα, είναι εφικτό σε σχετικά λίγο χρονικό διάστημα να έχουν ολοκληρωθεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι, σε μια νύχτα, θα λυθούν και τα προβλήματα του κτιρίου καθώς θ’ απαιτηθούν μελέτες και φυσικά χρήματα ώστε να αποκατασταθούν οι βλάβες και το σχολείο να είναι θωρακισμένο απέναντι στις βροχές.

Υπάρχει όμως η βούληση από τη δημοτική Αρχή, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και με το κτίριο να χρειάζεται σημαντικές παρεμβάσεις να πάρει την ευθύνη του σχολείου από το Πανεπιστήμιο; Το thebest.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Πατρέων, Ανδρέα Αντωνόπουλο ο οποίος μας εξήγησε ότι στην περίπτωση που υπάρξει συγκεκριμένο και ξεκάθαρο αίτημα από το Πανεπιστήμιο θα το εξετάσει με την καλύτερη δυνατή πρόθεση.

Ωστόσο, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι τέτοιο αίτημα δεν έχει ακόμα υποβληθεί και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα τι θα συμβεί.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, αν και δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, τα συνεργεία του βρέθηκαν επί τόπου την ημέρα που πλημμύρισαν οι αίθουσες συνέδραμαν στις προσπάθειες αποκατάστασης ενώ και κατά το παρελθόν είχε βοηθήσει με εργασίες στους χώρους του σχολείου.

Από την πλευρά τους πάντως γονείς και δάσκαλοι του Πειραματικού δημοτικού και του νηπιαγωγείου επισημαίνουν σε κάθε τόνο ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν το ταχύτερο δυνατόν. Όπως εξηγούν η κατάσταση του κτιρίου είναι πολύ κακή και απαιτούνται άμεσα σημαντικές παρεμβάσεις γιατί διαφορετικά δεν βγαίνει άλλος χειμώνας υπό αυτές τις συνθήκες.

 

Έκτακτη σύσκεψη για το Πειραματικό του Πανεπιστημίου Πατρών - Πλημμυρίζει κάθε φορά που βρέχει - ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις