Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σκληρή απάντηση Φούρα σε Αμβρόσιο: Ήσουν μοίραρχος της Χούντας στη Γυάρο

Σκληρή απάντηση Φούρα σε Αμβρόσιο: Ήσουν...

Ο πρώην δήμαρχος Πατρέων απαντά στον Μητροπολίτη για τα περί «ακαταλόγιστου»

Ο Ανδρέας Φούρας «σήκωσε το γάντι» που έριξε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, με αφορμή την αθώωση του τελευταίου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. Ο Μητροπολίτης, με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο για την απόφαση, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο κ. Φούρας «έχει το ακατολόγιστο».

Αφορμή του σχολίου του Δεσπότη, ήταν η αποκάλυψη που είχε κάνει ο πρώην υφυπουργός, ότι ο Αμβρόσιος ήταν ιεροκήρυκας της Χούντας στο νησί των εξόριστων της Γυάρου.

Όπως έγραψε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας τότε ήταν 9 ετών και για αυτό απέδωσε στον κ. Φούρα το «ακαταλόγιστο».

Ωστόσο, ο Ανδρέας Φούρας με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook έγραψε:

«Το έτος 1968 ο Αμβρόσιος Λενης ήταν μοίραρχος της ελληνικής βασιλικής χωροφυλακής . από το 1967 η χούντα είχε ξανανοίξει την Γυάρο με χιλιάδες εξόριστους. Χθες στο ιστολόγιο του ο Αμβρόσιος έγραψε πως έχω το ακαταλόγιστο γιατί στο παρελθόν είχα ισχυριστεί πως με την ανοχή του βασανίστηκε κόσμος στη Γυάρο, ενώ αυτός τότε ήταν μόλις 9 ετών. Του επιστρέφω τον χαρακτηρισμό. Επί χούντας και Γυάρου Αμβρόσιε ήσουν 29 ετών, μοίραρχος της χούντας, ιεροκήρυκας της χούντας, ίδιος τότε ίδιος και χειρότερος τώρα.

Τι είχε γράψει ο Αμβρόσιος:

«Από τη θέση αυτή εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και πρός τον πρ. Υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Άνδρέα Φούρα, ο οποίος με δηλώσεις του επέκρινε δημοσίως τους κ.κ. Δημάρχους για την παρουσία τους στο Δικαστήριο και την υπεράσπισή τους προς το ταπεινό πρόσωπό μας! Τι να κάνουμε; Ο κ. Φούρας κάποτε στο Διακοπτό είχε αποκαλύψει το μεγάλο ....μυστικό (!!!!), ότι εγώ «ήμουν διαφωτιστής στη Γυάρο» !!!!!!! Δηλ. στην ηλικία των εννέα μόλις ετών ευρισκόμουνα στη Γυάρο και μάλιστα για να δίδω μαθήματα εθνικοφροσύνης στους Κομμουνιστές της εποχής, που είχαν εξορισθή στο νησί της Γυάρου!  «ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΣ», λοιπόν, στη Γυάρο στην ηλικία των εννέα (9) μόλις ετών. Η Γυάρος άρχισε κατά τό έτος 1947, εγώ δε γεννήθηκα κατά το έτος  1938! Ο άνθρωπος και τέως Υπουργός κ. Φούρας έχει υπέρ αυτού το ακαταλόγιστον!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις