Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σε ποιο γραφείο του Δημαρχείου της Πάτρας, βρήκαμε αυτό το χαρτονόμισμα;

Σε ποιο γραφείο του Δημαρχείου της Πάτρα...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Κινέζικο Χαρτονόμισμα 5 Yuan(γιουάν)

Ένα χαρτονόμισμα των 5 γουάν βρήκαμε σε γραφείο του δήμου της Πάτρας. Το χαρτονόμισμα δεν είναι ιδιαίτερης αξίας, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που κρατούν κάποια από αυτά όταν πέφτουν στα χέρια τους, περισσότερο στη λογική της συλλογής.

Ένα τέτοιο χαρτονόμισμα εντοπίσαμε πάνω στο γραφείο του αντιδημάρχου οικονομικών Παναγιώτη Μελλά.

Το κινεζικό γουάν (πίνγιν: yuán, προφέρεται γιουάν ή γιουέν), επίσημη ονομασία ρενμίνμπι (πίνγιν: rénmínbì, προφέρεται ζένμινμπι), (σύμβολο: ¥; κωδικός: CNY) είναι το νόμισμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Το κινεζικό γουάν είναι το νόμιμο χρήμα στην ηπειρωτική Κίνα, αλλά όχι στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

Ρενμίνμπι είναι το όνομα του νομίσματος, το οποίο μετριέται σε γουάν. Αντίστοιχα δηλαδή όπως στερλίνα είναι το όνομα της λίρας Αγγλίας, η οποία μετριέται σε λίρες.

Ρενμίνμπι σημαίνει «το νόμισμα του λαού» και είναι η ονομασία με την οποία εκδόθηκε το νόμισμα αυτό το 1948 κατά τη διάρκεια του κινεζικού εμφυλίου, σχεδόν ένα χρόνο πριν την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Η διαφορά μεταξύ ρενμίνμπι και γουάν ήταν γενικά χαοτική κατά περιόδους λόγω των πολλών διαφορετικών γουάν που υπήρχαν σε κυκλοφορία και του πολύ μεγάλου υπερπληθωρισμού. Το 1955 εκδόθηκε νέο ρενμίνμπι για το οποίο ένα νέο γουάν ήταν ίσο με 10.000 παλιά γουάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight