Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Το εργοστάσιο γάλακτος Πρώτο επισκέφθηκε ο Γιώργος Μαυραγάνης -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Το εργοστάσιο γάλακτος Πρώτο επισ...

Τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί το κόστος παραγωγής

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου φρέσκου γάλακτος «Πρώτο» στην Εγλυκάδα Πατρών πραγματοποίησε ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης. Τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Βασίλης Καϊμακάς, ο οποίος εξέθεσε στον κ. Μαυραγάνη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας αλλά και τις προοπτικές του.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος των συνεταιριστών, το υψηλό κόστος των ζωοτροφών, οι χαμηλές τιμές μη ελληνικού γάλακτος που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, η ανυπαρξία ελέγχου για την πιστοποίηση προέλευσης και πολλές φορές η παραπλάνηση του καταναλωτή που προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό, σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο στην προσπάθεια ανάπτυξης του συνεταιρισμού.

Παρ’όλα αυτά ο Συνεταιρισμός στηριζόμενος στις προσπάθειες των αγελαδοτρόφων, του προσωπικού του και της διοίκησης  καταφέρνει να στέκεται όρθιος και να σχεδιάζει την επόμενη μέρα.

Ο πρώην Υφυπουργός κ. Μαυραγάνης ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εργοστασιακές εγκαταστάσεις του «Πρώτο» και διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι πληρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ποιοτικού ελέγχου, τόσο στην πρώτη ύλη όσο και στο προϊόν παραγωγής. Στην διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο είχε συνομιλία με το προσωπικό της μονάδας και ενημερώθηκε διεξοδικά για όλα τα θέματα που το απασχολούν.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Γ. Μαυραγάνης όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, δήλωσε ότι είναι άξια θαυμασμού η προσπάθεια των μελών του συνεταιρισμού, των εργαζομένων και της διοίκησης. Τόνισε ότι  πρέπει να μειωθεί το κόστος παραγωγής, στο οποίο μεγάλη συμμετοχή έχει η φορολογία για να μην είναι σε μειονεκτική θέση από πλευράς ανταγωνισμού το παραγόμενο στην Ελλάδα γάλα.

Επίσης, επεσήμανε ότι πρέπει να αποτελέσει βάση της νέας προσπάθειας στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα το μοντέλο του συνεταιρισμού αγροτών/κτηνοτρόφων που θα λειτουργεί με κριτήρια υγιούς επιχείρησης προς όφελος των συμμετεχόντων και της επέκτασης του πρωτογενούς τομέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις