Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Επίσκεψη του κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντακόπουλου στο 2ο ΣΔΕ Πάτρας

Ο Επίσκεψη του κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντα...

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου του Δήμου Πατρέων, ο υπεύθυνος του Περιβαλλοντικού Κέντρου Πληροφόρησης κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος (Περιβαλλοντολόγος) και η κ. Αγλαΐα Μαραθιά, (Δασολόγος) επισκέφθηκαν το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας, που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Η εκπαιδευτική δράση που υλοποιήθηκε περιελάμβανε προβολές και ενημέρωση που ως στόχο είχαν την ανάδειξη θεμάτων, τα οποία σχετίζονται με τη σημασία του νερού για τη φύση,  τον άνθρωπο και όλα τα έμβια όντα,  με τις χρήσεις του νερού χτες και σήμερα, με τα παλαιά επαγγέλματα που αναπτύχθηκαν με το νερό, καθώς και τη σημασία του νερού στην ανάπτυξη του πολιτισμού.

Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε και για τα προβλήματα που σχετίζονται με το νερό όπως τη ρύπανση των υδάτινων πόρων και τη λειψυδρία, για τα οποία ευθύνεται ο άνθρωπος. Επειδή το πόσιμο νερό στη γη δεν είναι ανεξάντλητο, στόχος παραμένει πάντα η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών για τη σωστή διαχείρισή του. Ακολούθησε συζήτηση για τους τρόπους διαχείρισης και εξοικονόμησης νερού στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και η  Διεύθυνση του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας ευχαριστούν θερμά τον κ. Κωνσταντακόπουλο για την αποδοχή της πρόσκλησης και για την εξαιρετική εκπαιδευτική δράση που υλοποίησε.

Το έργο ΣΔΕ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις