Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η εκδήλωση - αφιέρωμα "Εις μνήμη π. Γεωργίου Παπασταύρου" στις 17 Μαρτίου 2018

Πάτρα: Η εκδήλωση - αφιέρωμα "Εις μ...

Στον ιερό ναό Παντανάσσης στις 18.30 το απόγευμα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων τον φετινό Μάρτιο από την εκδημία του αγαπητού και σεβάσμιου ιερέα και εφημέριου του ιερού ναού Παντανάσσης π. Γεωργίου Παπασταύρου, ο οποίος εκοιμήθη το 2016 σε ηλικία 95 ετών, θα πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση με τον λιτό τίτλο «Εις μνήμη Γεωργίου Παπασταύρου».

Η εκδήλωση όπως είδαμε και σε σχετική ανακοίνωση, έξω από το ναό Παντανάσσης,  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στις 18.30 το απόγευμα στον ιστορικό ναό της Παντάνασσας όπου ο π. Γεώργιος, ένας  άριστος λειτουργός κι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, είχε υπηρετήσει μία ολόκληρη ζωή, από το 1975 έως και το 2014.

Στην αφιερωματική αυτή βραδιά, θα μιλήσει ο γιος του π. Γεωργίου, Παναγιώτης Παπασταύρου, Θεολόγος και γνώστης της Βυζαντινής μουσικής και ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προιστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών ενώ την όλη εκδήλωση θα επισφραγίσει με το λόγο του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Ακόμα ύμνους θα ψάλλει ο Βυζαντινός χορός της Πολυφωνικής Χορωδίας που διευθύνει ο Ιωάννης Κόττορος.

Ο π. Γεώργιος Παπασταύρου, ένας πολύτεκνος ιερέας, λειτούργησε για σχεδόν 40 έτη στην Παντάνασσα. Προσηνής με γλυκιά ψαλμωδία και πάντα ωραίο και με βαθιά θεολογικά μηνύματα και παραινέσεις, κήρυγμα, ο π. Γεώργιος άφησε το στίγμα του και την σφραγίδα του στην ενορία της Παντάνασσας αλλά και στην εκκλησιαστική κοινότητα των Πατρών και όχι μόνο. Από τα παιδιά του, δύο αφοσιώθηκαν στην ιεροσύνη.

Μάλιστα ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Παπασταύρου υπηρετεί στο ναό της Παντάνασσας. Ο π. Γεώργιος είχε γράψει και βιβλία, ένα εξ’ αυτών είχε για θέμα του, την ιστορία του ναού της Παντάνασσας.

Στην  εκδήλωση, όπως μάθαμε θα παρουσιαστεί κι ένα βιβλίο για τον ίδιο τον π. Γεώργιο και την προσφορά του.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις