Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βρέθηκε, επιτέλους, κτηνίατρος για τα αδέσποτα της Πάτρας

Βρέθηκε, επιτέλους, κτηνίατρος για τα αδ...
Βγενόπουλος Φάνης

Η αντιμετώπιση του προβλήματος έχει περάσει από «σαράντα κύματα»

Λύση, έστω και προσωρινή, στην περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων της Πάτρας αποτελεί η σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος Πατρέων με κτηνίατρο της πόλης, η οποία θα αναλάβει το έργο αυτό. Η απόφαση της απευθείας ανάθεσης του έργου στην Κτηνίατρο Νάκου Γκόλφω, δημοσιεύθηκε πρόσφατα στη «Διαύγεια» και φέρει την υπογραφή του δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Σύμφωνα με την απόφαση η κτηνίατρος αναλαμβάνει το έργο περισυλλογής, διαµονής, διατροφής, ηλεκτρονικής σήµανσης, καταγραφής στην διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση, εµβολιασµού, στείρωσης, περίθαλψης (σε περίπτωση επιπλοκής) αποπαρασίτωσης, ορολογική εξέταση ανίχνευσης Leishmania spp, υιοθεσίας ή επανατοποθέτησης των αδέσποτων ζώων στον φυσικό τους χώρο µε περιλαίµιο, καθώς και την περίπτωση διαχείρισης λυσίποπτου ή και ευθανασίας εάν αυτό κριθεί απαραίτητο σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία.

Το συνολικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα 24.800,00 ευρώ και η διάρκεια της είναι 12) µήνες από την υπογραφή της ή µέχρι εξαντλήσεως του συµβατικού ποσού.

Η λύση αυτή πάντως, απέχει κατά πολύ από την πρόταση των φιλοζωικών οργανώσεων της περιοχής, οι οποίες έχουν καταθέσει στο Δήμο, ένα συνολικό σχέδιο σχέδιο για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αλλά και για την καταπολέμηση της κακοποίησης δεσποζόμενων ζώων.

Διαβάστε επίσης:

Πού ...πάνε τα κατοικίδιά μας όταν πεθαίνουν; Που τα θάβουν οι Πατρινοί;

Κατέβηκαν με τα ζώα τους στο Δήμο της Πάτρας για να διαμαρτυρηθούν - ΒΙΝΤΕΟ


Όλο το σχέδιο των φιλοζωικών οργανώσεων της Πάτρας για τα αδέσποτα ζώα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις