Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TROLLΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

/

Αποκλειστικό (No 78): Σε πλατεία Σχινά μετονομάζεται η πλατεία Γεωργίου

Αποκλειστικό (No 78): Σε πλατεία Σχινά μ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Νέα κατασκευή στο Δημοτικό Θέατρο

Tο thebest αποκαλύπτει σήμερα την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πέρασε μάλιστα με σχετική πλειοψηφία.

Το κυρίαρχο σώμα της δημοτικής Αρχής ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν στην ονοματοδοσία της πόλης. «Δεν μπορούμε να λέμε μια οδό Κανακάρη, προς τιμήν ενός μπέμπη κανακάρη. Με το ίδιο σκεπτικό να ονομάσουμε μια νέα οδό, σε Μπεμπέκας, ή Μπουμπούς ή Ζουζουνίτσας», σχολίασε ανώτερο στέλεχος της δημοτικής παρατάξης.

Η πιο σημαντική απόφαση που πήρε ο Δήμος είναι να μετονομαστεί η πλατεία Γεωργίου, όχι σε Δημοκρατίας, όπως είχε επιχειρηθεί πρόσφατα, αλλά σε Αλεξάνδρου Σχινά, που θυμίζουμε ήταν ο δολοφόνος του Βασιλιά Γεωργίου Α’.

«Ακούγεται βαρύ, αλλά με τόσα τρολαρίσματα που διαβάζουμε, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε», ήταν το σχόλιο καλά πληροφορημένης πηγής του Δήμου.

«Η μετονομασία της πλατείας είναι μια αναγκαιότητα που δεν μπορούσε να την αποφύγει η ντόπια ολιγαρχία, στην προσπάθειά της να διατηρήσει ανέπαφη την οικονομική και πολιτική της κυριαρχία. Ο μοναρχικός θεσμός είχε φθαρεί ανεπανόρθωτα στη συνείδηση του ελληνικού λαού, τόσο με το παλατιανό πραξικόπημα του 1965 όσο και με τη δικτατορία των συνταγματαρχών, που εντέλει ευλόγησε. Ο πατρινός λαός με την κατηγορηματική ετυμηγορία του καταδίκασε οριστικά και αμετάκλητα τη λαομίσητη μοναρχία. Πρόκειται για ιστορική πράξη. Πρόκειται για κατάλυση ενός από τα πιο αντιδραστικά στηρίγματα της ντόπιας ολιγαρχίας και του διεθνούς ιμπεριαλισμού - άντρο όπου κατά κανόνα εξυφαίνονταν κάθε αντιλαϊκή, αντεθνική και αντιδημοκρατική συνωμοσία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

H απόφαση προκάλεσε σφοδρή αντίδραση από μερίδα φιλοβασιλικών Πατρινών που εν τέλει έπεισαν τον Δήμο να μετριάσει τη σχετική απόφαση.

Ετσι έκανε δεκτή την απόφασή τους, όπως στηθεί ένα αναμνηστικό μνημείο, στην κορυφή του Δημοτικού Θεάτρου. «Κορόνα στο κεφάλι μας» είπε συγκαταβατικά ο δήμαρχος Πατρέων.

Δείτε το νέο μνημείο στην οροφή του Δημοτικού Θεάτρου.

 

Το κείμενο είναι troll. Δείτε κι άλλα:

Αποκλειστικό (Νο 77): Προστατευόμενος υδροβιότοπος οι λακκούβες στην οδό Ποσειδώνος στο Ρίο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Trollερά πράγματα