Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Λοβέρδος από την Πάτρα για το σκάνδαλο Novartis: Είναι αθλιότητες, είμαι κοντά να περάσω στο μίσος

Ανδρέας Λοβέρδος από την Πάτρα για το σκ...
Βγενόπουλος Φάνης

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ προέβλεψε ότι οδηγούμαστε σε διχασμό

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα και όπως ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον της παρουσίας του στράφηκε γύρω από την υπόθεση Novartis μετά την απόφαση της Βουλής για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία, μεταξύ των οποίων και του κ. Λοβέρδου. Ο πρώην υπουργός δεν θέλησε να μιλήσει για το επίμαχο θέμα στους δημοσιογράφους, οι οποίοι τον περίμεναν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου και δήλωσε πως ό,τι έχει να πει θα το πράξει κατά την τοποθέτησή στην παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου.

Αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος της παρουσίας του στη γενέτειρα του.

Κατά την ομιλία του λοιπόν, ο κ. Λοβέρδος, χαρακτήρισε αθλιότητες τα όσα συμβαίνουν στην υπόθεση της Novartis, δήλωσε ότι είναι κοντά στο να περάσει στο μίσος και τόνισε ότι θα υπάρξουν απαντήσεις μετά τις εκλογές.

Προέβλεψε δε, ότι η χώρα οδηγείται σε διχασμό.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας αναφορά σε δύο αποσπάσματα από το βιβλίο του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, σύμφωνα με τα οποία: «Η κατασκευή εσωτερικών εχθρών είναι αναγκαίο συμπλήρωμα του καθεστωτικού αυταρχισμού, πολύ περισσότερο όταν ο τελευταίος ηττάται» και για την περίοδο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την περίοδο έναρξης της κρίσης «περίσσευε η κριτική, συχνά κοντόφθαλμη, μερικές φορές εκδικητική έως και δηλητηριώδης και πιο σπάνια ψύχραιμη και με επίγνωση των μεγάλων κινδύνων, στη δίνη των οποίων βρέθηκε η χώρα. Περίσσευαν ακόμη και οι χυδαίες επιθέσεις η στοχοποίηση στελεχών και ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ, η λάσπη στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς ανεμιστήρες και η δαιμονοποίηση κρίσιμων για τη χώρα πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα της περιόδου 2011-2012».

Επικαλούμενος λοιπόν ο κ. Λοβέρδος τα παραπάνω αποσπάσματα και φέροντας τα στη σημερινή πολιτική συγκυρία, έκανε λόγο για αθλιότητες σε βάρος δέκα στελεχών του πολιτικού (σ.σ. των φερόμενων εμπλεκόμενων πρώην υπουργών και πρωθυπουργών στο σκάνδαλο Novartis) και με τόνο εξομολόγησης, όπως είπε, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε:

«Είναι πάρα πολλές οι φορές που προσπαθώ αυτές τις τρεις εβδομάδες να εξορθολογήσω το θυμό και την οργή μου και να αποφύγω να περάσω στο μίσος, το οποίο όμως δεν είναι μακριά. Ο όρκος που έχω δώσει να τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους, μου επιβάλλει να μιλώ πάντα με εξορθολογισμένα επιχειρήματα και να αποφύγω αυτό που μοιραία η χώρα οδηγείται. Σε έναν διχασμό και σε πράγματα που τώρα γίνονται, αλλά θα υπάρχουν απαντήσεις μετά τις εκλογές. Αλίμονο εάν στην περίοδο αυτή που περνάει η πατρίδα μας, το πολιτικό σύστημα και οι πολίτες μας, όλες οι κρατικές λειτουργίες κοπούν και αλληλοσυγκρούονται ».

Για το βιβλίο του αχαιού βουλευτή της ΔΗΣΥ Θεόδωρου Παπαθεοδώρου «Η Χώρα που πληγώναμε- Κρίσεις μέσα στην Κρίση» μίλησαν δύο πρώην υπουργοί, ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Μάνος Σπυριδάκης, αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο συγγραφέας- φιλόλογος Κώστας Λογαράς, που υπήρξε καθηγητής του βουλευτή στο λύκειο και ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μάγνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις