Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Ιεράρχου Σηλυβρίας κυρού Αιμιλιανού

Αίγιο: Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού...

Τελέστηκε στον τάφο του, στο κοιμητήριο Αιγίου

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν  από την εκδημία του μακαριστού Ιεράρχου Σηλυβρίας κυρού Αιμιλιανού Τιμιάδη και το μεσημέρι της Πέμπτης 22/2/2018, κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, τελέστηκε τρισάγιο στο μνήμα του κυρού Αιμιλιανού στο κοιμητήριο Αιγίου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σηλυβρίας κατά την παραμονή του στην Αιγιάλεια διακρίθηκε για τον ιεραποστολικό ζήλο του, καθώς, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, μετέβαινε ακούραστος από χωριό σε χωριό, με νεανική φλόγα και δύναμη για να ιερουργήσει, να εξομολογήσει, να κηρύξει τον Θείο  λόγο, να παρηγορήσει και να συμβουλεύσει, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου. Ο εκλιπών ιεράρχης ενδιαφερόταν για όλα τα θέματα της καθημερινής ζωής, για την ανάπτυξη της περιοχής, το περιβάλλον, τον μοναχισμό και τα κοινωνικά προβλήματα. Στο πρόσωπό του συναντήθηκαν η ευγένεια και λευκότητα της ψυχής, η ακεραιότητα του χαρακτήρος, η απροσμέτρητη καλοσύνη και η εύστοχη κρίση, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Ακολούθως, οι ιερείς τέλεσαν τρισάγιο στον προκάτοχο του κ. Αμβροσίου, αοίδιμο Μητροπολίτη κυρό Γεώργιο καθώς και στους μακαριστούς γονείς του, Γεώργιο και Νικολίτσα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις