Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φαρμακοποιοί: Όσοι επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου θα χάσουν τα χρήματα τους

Φαρμακοποιοί: Όσοι επενδύσουν στην ίδρυσ...

Μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για απελευθέρωση του επαγγέλματος

«Σεβόμαστε μεν, διαφωνούμε δε απολύτως», αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού - Ίδρυση φαρμακείου». Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, το σχέδιο προεδρικού διατάγματος "έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και το ενωσιακό κεκτημένο».

Όσον αφορά δε, την γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σημειώνει πως "πρόκειται περί προκαταρκτικού και δη διαδικαστικού ελέγχου του εν λόγω σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και όχι για ευθύ έλεγχο συνταγματικότητας".

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα ασκήσει αμέσως μετά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος, αίτηση ακυρώσεως και αναστολής, όπου «θα κριθεί πια στην ολομέλεια του ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα του προεδρικού διατάγματος, και η μη συμβατότητά του με το ενωσιακό κεκτημένο».

"Θα πρέπει να καταστεί σαφές από όλους, και ιδίως από τους διαφόρους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς», ότι ο ΠΦΣ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, θα προσβάλλουν στα αρμόδια δικαστήρια κάθε τυχόν άδεια ιδρύσεως φαρμακείου που θα χορηγηθεί σε ιδιώτες", σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ. Ο πρόεδρος δε, του συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, προειδοποιεί τους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς», ότι εάν επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου θα χάσουν τα χρήματα τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις